BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  POLİTİKA

Bu bakanlar artık istenmiyor!

İnternethaber'in dün başlattığı tartışma tozu dumana kattı. "Sizce hangi bakanlar kabineden gitmeli sorusu da cevabını buldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika dönüşü kabine değişikliğine dair söylediği "Her an her şey olabilir" sözü üzerine okurlarımıza, "Peki sizce hangi bakanlar gitmeli" diye sormuştuk.

Yorum ankete rekor katılım oldu.

850 kişi "İnternethaber Tartışma Platformu"ndan, 1365 kişinin ise Facebook ve twitter sayfalarından yaptığı yorumlarla desteklediği haberde 3 bakanın ismi ön plana çıktı.

Katılımcıların gitmesini istediği bakanlar arasında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer rekor sayıda eleştiri alarak birincilik koltuğuna oturdu. Yorumlarda, Dinçer'in eğitim sistemini çökerttiği şikayetleri ise aldı başını yürüdü. 4+4+4 sisteminden sonraki karmaşaya yoğun eleştiriler gelirken, Dinçer'in öğretmen ve velilelere dayatmada bulunduğu ve kurumun saygınlığını zedelediği eleştirileri sıkça dile getirildi.

İkinci sırayı ise Spor Bakanı Suat Kılıç aldı. Kılıç'ın pasif kaldığı,  Türk sporuna hiç bir şey katmadığı eleştirileri geldi. Gerekse futboldaki düşüş, gerek artan şiddet olayları ve 4 büyüklerin adeta nefret tohumları ekmesi karşısında Suat Kılıç'ın hiç bir şey yapmadığını savunan yorumcular, bu bakanlığa daha güçlü bir isim getirilmesi fikrinde birleşti.

İlginç esprileri ve aykırı çıkışları ile adından hemen hergün bahsettirmeyi başaran İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de yorumcuların istemediği bakanlar arasında yer aldı. Bakan'ın vatandaşlara yaptığı ilginç espriler, memurlara ve işçilere yapılan sert polis müdahaleleri ve "biber gazı zararlı değil" açıklamaları gitmesi için en önemli gerekçeler olarak gösterildi.

Şahin'i Tarım Bakanı Mehdi Eker izledi. Eker'in ise piyasaya sürülen ve halkı kandırmaktan öteye gitmeyen sözde sigarayı bırakma, kilo verme ve cinsellik amaçlı ilaçlara bilerek göz yumduğu eleştirileri sıkça dillendirildi. Genel kanaate göre bu iki bakanın da koltuklarının hakkını veremediği ve yerlerine işinin uzmanı isimler getirilmesi gerektiği fikrinde birleşildi.

İşte dün okurlarımıza sorduğumuz "Sizce kimler gitmeli, yerlerine kimler gelmeli" haberimiz ve bu habere gelen yorumlar
kimgitsin.jpg