BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  POLİTİKA

Bu araçlar artık İstanbul'a giremeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuştu. Yıldırım, şehirler arası taşımacılık yapan otobüs, kamyon ve TIR'ların İstanbul içine girmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, köprünün hizmete girmesiyle İstanbul trafiğinin rahatlayacağını söyledi.

Yıldırm şöyle konuştu:

"Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin yıldönümü. İstanbul kapılarını açan Sultan Alpaslan'ın ruhu şad olsun. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için hayatını seve seve veren şehitlerin ruhu şadolsun. İstanbul bir köprüler şehridir. İstanbul doğuyla batının köprüsüdür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü aynı zamanda bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır. Dünyanın en geniş köprüsüdür. Üzerinden demiryolu geçen en uzun köprüdür.

O HABERİ HATIRLATTI 

29 Mayıs 2013'te temeli attık. O gün dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek. İki yıl sonra gazetenin birinde köprüden geriye iki kule kaldı dendi. O manşetleri atanlar gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler. Bu köprüyü yapmaya karar verirken cumhurbaşkanımızla çok düşündük. Güzergahları beraber inceledik. Dört tane güzergah inceledik, sonunda en doğru yeri bulduk. İşte boğazın en kuzeyinde Karadeniz'in girişinde bu tarihi eseri İstanbul'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

OTOBÜS, KAMYON VE TIRLAR ŞEHİRE GİREMEYECEK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyon, otobüs ve tırlar yarından sonra şehir içine giremeyecek. İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak."