BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,51
HABER /  GÜNCEL

Bu araç size ceza yağdırıyor!

Yanlış yere park edenler şimdi yandı. EDS takılı bu araca yakalananlar cezayı yiyecek!

Abone ol

İNTERNET HABERİstanbul’da, park yasağı olan yerlere araçlarını park eden sürücülere, gezici olarak görev yapan ve üzerlerinde EDS kamera sistemi olan araçlarla ceza kesilecek.

İstanbul’da, büyük bir sorun olan hatalı ve yanlış parklanmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortaklaşa bir proje geliştirdi. Artık caddelerde park yasağı olan yerlere araçlarını park eden sürücülere, gezici olarak görev yapan ve üzerlerinde EDS kamera sistemi olan araçlarla ceza kesilecek.

İstanbul’da trafik sıkışıklığına neden olan en büyük sorunların başında gelen yanlış parklanmalar için İstanbul Büyükşehir belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortaklaşa bir proje geliştirdi. Tanıtımının önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenilirken, tanıtım öncesinde araçlar İstanbul’da ana caddeler üzerinde çalışmalarına başladı. Üzerlerinde EDS amblemleri ve kameralar bulunan araçlar cadde üzerinde gezerek yasak olan yerlere araçlarını park eden sürücüleri uyarıyor. Araçlarını kaldırmayan sürücülere ise araç üzerinde bulunan kameralar sayesinde plakalarına cezai işlem uygulanıyor.

Araçları gören vatandaşlar ise şaşkınlık yaşayarak uygulamanın çok doğru olduğunu söyledi. Caddede iş yeri bulunan Ahmet Kara, araç parklanmaları nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini ve vatandaşların da gidecekleri yere gidemediğini belirtti. Araçları yaklaşık bir haftadır gördüğünü söyleyen Kara “Bu uyguluma devam etmeli” dedi.