BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Bu adamın başına gelenler ibretlik!

Kimliğinizi kaybetmenizin başınıza ne dertler açacağını biliyor musunuz? Sadettin Şan dolandırıcalara çarpıldı, 9 yılı hapislerde geçti. İşte ibretlik bir hikaye;

Abone ol

Bodrum’da bir çay ocağında çalışan Sadettin Şan Suçsuz yere hapse atıldı,9 yıl sonra suçsuzluğu anlaşılınca pardon denilip tahliye edildi. Bu 9 yıl onun hayatından çok şey eksiltti. Çıktığında annesi, babası ve eşi ölmüştü.

2001 yılında kimliğini kaybeden Şam’ın başına gelmeyen kalmadı.  Cüzdanını dolandırıcılara kaptıran Şam hiç haberi olmadan kurulan bir şirketin sahibi olarak gösterildi, adına alınan çekler yüzünden hapishaneye giren Şam derdini kimseye anlatamadı.

TÜM AİLESİNİ KAYBETTİ

Silivri cezaevinde yatan Şam içerdeyken Annesini, Babasını, ailesini ve eşini kaybetti. Yıllarca hapiste yatan talihsiz adam suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı. Tahliye olduktan sonrada yüzü gülmeyen Şam Bodrum’a yerleşerek bir çay ocağında çalışmaya başladı. 9 yıl boyunca hapishanede yatan Şam işini, ailesini geri istediğini belirtti.

DOKUZ YIL BOŞU BOŞUNA HAPİS YATTI

Dokuz yıl sonra mahkemece çeklerin üzerindeki imzaların kendisine ait olmadığı anlaşılan Sadettin Şan, tekrar özgürlüğüne kavuştu. Yapılan hatanın ardından Şam’dan sadece özür dilendi.

Gözyaşları içinde başından geçen olayları anlatan Şam “2001 yılında Pasaportumu ve ehliyetimi çaldırdım. Kimliğimi kullanarak benim üzerime şirket kurmuşlar. Benim haberim yok. Bir gün emniyetten geldiler ödenmemiş çeklerin var dediler ve beni alıp cezaevine götürdüler."

İMZASI 9 YIL SONRA ARAŞTIRILDI

Bir dava bitmeden yeni davalar geldiğini anlatan Şam, bir türlü suçsuzluğuna anlatamamış. içerde kaldığı süre içinde sürekli dilekçe yazmış. 9 yılın sonunda hakim kriminal inceleme istemiş de suçsuzluğu ortaya çıkmış.

ANNE-BABASININ ÖLDÜĞÜNÜ YENİ ÖĞRENDİ

Ancak bu 9 yıl içinde hayatından öyle şeyler eksilmiş ki...

"Tahliye edildim. Ancak şimdi ne gidecek bir evi nede kimsem var. Annem, babam ardı ardına vefat etmişler bana söylenmedi, hastanede denildi. Tahliye edildiğimde annemi, babamı kaybettiğimi öğrendim. Ben 9 yılımı geri istiyorum, annemi, babamı, ailemi, işimi istiyorum bana yardım edin”.