BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Bu acının üzerinden tam 1 yıl geçti

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, geçen yıl 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasının 1'inci yıl dönümünde ölen 15 kişi için düzenlenen anma töreninde acılar tazelendi.

Abone ol

Tören kapsamında oluşturulan hatıra ormanında ölenler için birer fidan dikilirken, aileler fidanların başında gözyaşı döktü.

İlçe girişinde bulunan 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü 'nün 48 metrelik bölümü, geçen yıl 6 Nisan'da çökerken, o sırada köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 10 kişinin cesedi bulundu. Facianın üzerinden 1 yıl geçmesine ve çöken köprünün yeniden yapılmasına rağmen Başkan Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenci 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı.

'ANMA TÖRENİ'

Zonguldak Valiliği, facianın 1'inci yıl dönümünde köprünün yanında Filyos Çayı kenarında ölenler için anma töreni düzenledi. Törene, Vali Ayyıldız'ın yanında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, daire müdürleri ve ölenlerden bazılarının yakınları ile vatandaşlar katıldı.

'FİDANLARI DİKERKEN AĞLADILAR'

Törende ölenler için Kuran okunurken, konuşma yapılmadı. Kuran okunmasından sonra Filyos Çayı'nın kenarında oluşturulan 'Çaycuma Köprü Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimine geçildi. Ölen 15 kişi için birer sedir fidanı dikildi. İlk fidanı Vali Ayyıldız ile Milletvekili Ali İhsan Köktürk birlikte dikti. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de faciada kaybettiği babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen'in fidanlarını yakınlarıyla dikti. Başkan Gülşen, babası ve yeğeninin fidanları başında yakınlarıyla gözyaşı döktü. Ölenlerden bazılarının yakınları da fidanları dikerken ağladı. Acıları tazelenen aileler, bir süre fidanların yanında oturup gözyaşı döktü.

DAVET EDİLMEDİKLERİ GEREKÇESİYLE TÖRENE KATILMADILAR

Faciada hayatını kaybedenlerden bazılarının yakınları ise davet edilmedikleri gerekçesiyle törene katılmadı. Ölenlerden Kadın Saraç, Serdar Saraç, İsmail Örenbaş, Alim Başören, Hayriye Güner'in yakınları, faciada annesi Meryem ve babası Mehmet Başören'i kaybeden Muhammet Tarık Başören'in evinde toplanarak avukatları Malik Uçar ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Kubilay Kaptan da telefonla toplantıya katıldı. Kaptan, 60 yıllık köprünün bakım ve onarım görmemesi nedeniyle facianın meydana geldiğini savunarak, "60 yıllık köprüye hiç bakım yapılmazken, ek asfalt yapılıp yükü artırılmıştır. Köprünün yıkılacağı o kadar ortadaydı ki bunu kimse göremedi" dedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR

Avukat Malik Uçar da facia ile ilgili Çaycuma Belediyesi, Karayolları ve DSİ için soruşturma izni verilmemesine tepki gösterdi. Avukat Uçar, buna rağmen aileler adına tazminat davası açtıklarını ve süreci takip edeceklerini söyledi. Facianın hemen ardından verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini söyleyen ölenlerin yakınları ise anma törenine de davet edilmediklerini kaydetti.