BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Bu 6 özel güvenlik bölgesine vatandaşın girmesi yasak

Bingöl Valiliği, PKK'nın son günlerde artan eylemleri nedeniyle 6 bölgenin 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Abone ol

Bingöl Valiliği, il merkezi, Karlıova, Solhan, Genç, Yayladere ilçelerinde bazı bölgelerin 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Açıklamada, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır.

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ

Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyehat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşmaktadırlar. Bingöl Valiliği olarak, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

YASAKLANAN BÖLGELER ŞÖYLE:

Valilik açıklamasının son bölümünde, güvenlik bölgeleri ilan edilen koordinatları ile şöyle verildi:

"Yukarıda belirtilen bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; İl Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Ortaçanak Bölgesi, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe Bölgesinde (Karlıova İlçe Jandarma Karakolu sorumluluk alanında bulunan; Hasanova ve Hışhışak Deresi Bölgeleri), Genç İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Sağgöze Bölgesinde, Büyükçağ Bölgesinde, Yeniyazı Bölgesinde, Dikpınar Bölgesinde, Derman Bölgesinde, ekeran Bölgesinde, Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Yenibaşak-Doğuyeli Bölgesinde, Yayladere İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan; Horivanik-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi) Bölgesinde, 12-26 Ekim 2015 tarihleri arasında 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır"