BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  POLİTİKA

BTP'li Ali Gedik hayatını kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Gedik, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Abone ol

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Gedik, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaklaşık 1.5 yıldır İstanbul Güngören'de bulunan Meltem Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Ali Gedik, bugün sabaha karşı vefat etti. 67 yaşında hayata gözlerini yuman Gedik, 1945 yılında Gümüşhane'de doğdu.

Erzurum İmam Hatip Lisesi'nin ardından Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitiren ve burada BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile dostluğunu pekiştiren Gedik, Trabzon İmam Hatip Lisesi, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

Yayın hayatına 1982'de başlayan İcmal dergisine yazılar yazan Gedik, 1986 yılında yayın hayatına başlayan Öğüt dergisinde de yazılar yazdı. 1991 yılından itibaren dönemin öncü haber ve fikir dergilerinden Mesaj dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.

1992'de yayın hayatına başlayan Mesaj TV'de programlar gerçekleştirdi. Meltem TV'de ve Mesaj TV'de üst yöneticilik yaptı. 27 Kasım 1997'de yayın hayatına başlayan Yeni Mesaj gazetesinin yönetici ve yazar kadrosu içinde yer aldı. Hastalığı ilerleyene kadar yazılarına aksatmadan devam etti. Meltem Kolejleri'nin kurucu genel müdürü olarak Türk eğitimine hizmet etmeye devam eden Gedik, 25 Eylül 2001 yılında kurulan Bağımsız Türkiye Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. İlk Genel Başkan Ata Selçuk'un ardından genel başkanlık görevine seçilen Ali Gedik, bu görevini Ağustos 2002'de BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a devretti. Ali Gedik, 2002 ve 2007 yıllarındaki milletvekilliği seçimlerinde İstanbul'dan aday oldu.

Ali Gedik'in naaşı 22 Mart Salı günü Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.