BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

BTK'dan Baykal kasedi açıklaması

BTK Deniz Baykal'ın görüntülerinin olduğu iddia edilen videoyu yayınlayanların bilgileriyle ilgili iddiaları açıkladı.

Abone ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen video görüntülerine ilişkin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB), talep edilen IP adresleriyle ilgili bilgileri üç yıl sonra gönderdiği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, ''CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen video görüntülerine ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığı'nca talep edilen IP bilgilerinin TİB tarafından üç yıl sonra gönderildiği'' yönünde iddiaların yer aldığı hatırlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TİB'e gönderilen 11 Mayıs 2010 tarihli yazıyla söz konusu görüntülerin yüklendiği IP adreslerinin tespit edilmesi talep edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu talep üzerine, TİB'in 12.05.2010 tarihli yazısıyla, 'görüntülerin hangi IP adreslerinden yüklendiğinin ilgili internet sitelerinin yer sağlayıcılarından temin edilebileceği' Başsavcılı'ğa iletilmiştir. İlgili İnternet siteleri yurt dışında bulunduğundan, aynı yazının ekinde bu sitelerin yer ve içerik sağlayıcılarına ilişkin detaylı bilgiler de Başsavcılı'ğa sunulmuştur.

Bu konuya ilişkin daha sonra Başsavcılık'ça TİB'den herhangi bir talepte bulunulmadığı gibi TİB tarafından da bir bilgi gönderilmemiştir.

Bu nedenle TİB'in talep edilen IP adresleriyle ilgili bilgileri üç yıl sonra gönderdiği yönündeki haberler gerçek dışıdır.''