BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Brunson kararı sonrası dolar bugün ne oldu?

Rahip Brunson'ın bırakılması sonrası herkes dolar ne oldu sorusu sordu. Brunson'ın bırakılması halinde doların sert bir iniş yapacağı söylentisi doğru çıktı mı? Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?

Abone ol

Dolar günlerdir Papaz Brunson davasından çıkacak kararı bekliyordu. Rahip Brunson kararı sonrası dün akşam 5.90 TL seviyelerinde olan dolar bugün güne az da olsa düşüşle başladı. Dolar bugün 5.87 sevilerinde alıcı buluyor.

Saat 09:32 itibariyle piyasa verileri

Fiyatlama tam bitmemiş olabilir
Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Sağman, Bloomberg HT'de Barış Esen'in Küresel Piyasalar programına konuk oldu.

Sağman, "Son bir hafta veya on gündür haberler Brunson'ın serbest bırakılabileceği yönündeydi. Piyasa bir haberi geldiğinde fiyatlamaz, önceden fiyatlar. Piyasa, serbest bırakılacağına daha çok ihtimal verdi. Beklenti bitti. Yani beklenti satın alındı. Brunson'ın serbest kalacağını fiyatlayıp satın alanlar orada kâr satışını aldılar. Almayı bekleyenler de "kur artık düşmüyor" diyerek bu seviyeden aldılar doları. Ve  bu yönde alımlar geldi. Sonuçta şirketler ve yatırımcılar belli bir seviyeden almayı bekliyorlardı. Brunson'ın serbest kalmasının ardından fiyatlama tam bitmemiş olabilir. Bunun fiyatlaması gelecek haftanın başlarına doğru yurtdışı konjonktürün iyi olması durumunda bir tur daha olabilir ve kur belki 5.80 civarı olabilir" dedi.

Dolar dün kapanışı böyle yapmıştı
Brunson kararıyla düşmesi beklenirken fırlayıp 5.96'ya kadar çıkan dolar kuru piyasaların kapanış saatinde nispeten sakinleşmiş göründü.

Dolar Brunson davası öncesi dün sabah dolar