BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Brunson davasında çark eden gizli tanıklar tepki çekti

Rahip Brunson'ın serbet bırakılmasının yankıları sürüyor. Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, dünkü duruşmada çark eden gizli tanıklara ve yargıya tepki gösterdi.

Abone ol

ABD'li rahip Brunson'ın serbest kalmasını davadaki 3 önemli tanığın ifadelerini değiştirmesi sağladı. Brunson aleyhindeki ifadelerinden çarkeden tanıklar, 'yanlış anlaşıldıklarını' iddia ettiler.

35 yıl hapsi istenen Brunson nasıl serbest kaldı sorusu herkesin dilinde. Ağır suçlamalarla dolu iddianamenin içeriği boş muydu? Brunson kararını değerlendiren Sabah yazarı Melih Altınok, yargının işini düzgün yapamadığı görüşünde.

"Kim bu gizli tanıklar" başlıklı yazısında istenen ceza ve verilen hüküm arasındaki uçuruma dikkat çeken yazar, şu ifadeleri kullandı:

YARGI KENDİNİ CİDDİ ŞEKİLDE SORGULAMALI
"Dünkü tahliyede etkili olduğu belirtilen "gizli tanıkların ifade değiştirmesi" konusu bile başlı başına bunun kanıtı gibi... Kim bu gizli tanıklar? Şimdi, bir önceki duruşmada söylediklerinin tam aksini söyleyebildiklerine göre güvenilir değiller. Peki, o halde bir ülkenin ekonomiden dış politikaya kadar pek alanda kaderini etkileyen bir dava nasıl olur da bu çürük temeller üzerine kurulur?
Türk yargısı, gizli tanık sistemi başta olmak üzere kendini ciddi şekilde sorgulamalı."