BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  DÜNYA

Brüksel saldırganı bakın saldırıda izini nasıl kaybettirmiş!

BELÇİKA Brüksel'deki terör saldırılarında yer alan ve her yerde aranan IŞİD militanının saldırdan sadece 1 saat 52 dakika sonra izini kaybettirdiği ortaya çıktı.

Abone ol

BELÇİKA'da 22 Mart'ta IŞİD militanları tarafından yapılan terör eyleminden kaçmayı başaran şüphelinin bulunması için federal polis Belçika halkından yardım istedi.

Şüphelinin bulunması için fotoğraf ve videonun yanı sıra "Brüksel Havalimanı saldırısının üçüncü suçlusunun güzergahı" başlıklı bir metin yayımladı.



Metne göre, şapkalı ve beyaz ceketli şüpheli 07.58'de art arda meydana gelen iki patlamanın ardından binadan çıkarak, havalimanından yürüyerek kaçtı. Yolda ceketi çıkaran şüpheli, 08.50'de havalimanına yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Louvain'de bir kavşakta güvenlik kameralarınca görüntülendi.

SALDIRININ ARDINDAN İZİNİ KAYBETTİRDİ

09.42'de Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yeniden kameralara yakalanan şüpheli, 09.50'de, diğer saldırının hedef aldığı Maelbek metro istasyonu ve AB Komisyonu binasına sadece 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan Noyer ve Brabançonne caddelerinin kesiştiği kavşakta son kez görüntülendikten sonra izini kaybettirdi.

"AÇIK RENKLİ BİR CEKET GÖRDÜYSENİZ..."

Metinde, şüphelinin yolda çıkardığı ceketin dışının açık, içinin ise koyu renk olduğu belirtilerek, "Bulunması durumunda müfettişlere değerli bilgi sağlayabilir" denildi. Bu kişinin açık mavi gömleğinin dirsek kısmının desenli olduğu, koyu renk pantolon ve beyaz tabanlı kahverengi ayakkabı giydiği de ifade edilerek "Eğer Louvain ile havalimanı arasındaki yolda açık renkli bir ceket gördüyseniz, kaçtığı sırada suçluğu gördüyseniz ya da hangi yoldan gittiğini biliyorsanız lütfen polisle irtibata geçin" denildi.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve Brüksel Havalimanı'nda 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırıların sorumluluğunu terör örgütü IŞİD üstlenmişti.