BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29

Bruce Lee'yi kim öldürdü?

Bruce Lee'yi kim öldürdü?

Çok değil, bundan 15 yıl önce, yaşı yetenler tüm ülke sathında pıtrak gibi açan karate, kung fu ve bilumum uzakdoğu kurslarını hatırlayacaktır. hatta bir dönem iş çığırından öyle çıkmıştı ki, 80’lerin sonlarında çocuk olanlar, ‘karate bilenler’ ve ‘bilmeyenler’ diye ikiye...

Bruce Lee'yi kim öldürdü?

Karate ve Kung Fu; ikisini karıştırmak çok kolay. Ama Bruce Lee, bu türdeki en önemli klasiklerden biri olan Öfkenin Yumruğu filmindeki rolüyle bu ayrımı gözümüzde berraklaştırıyor. Filmde Lee, öldürülen hocasının intikamını almak için rakip Japon karate kursuna kaydoluyor ve olaylar gelişiyor.

Bruce Lee'yi kim öldürdü?

Karate ve Kung Fu’nun çekişmesi ise ortaya müthiş bir seyirlik çıkarıyor. Büyük ses getiren Öfkenin Yumruğu, efsaneyi tahtından kolay indirilemeyecek bir statüye yükseltmeye yetiyor. Filmin bir başka önemli özelliği de Bruce Lee’nin bu türün diğer büyük ustası ABD’li karate şampiyonu Chuck Norris’i bir güzel benzetmesi.

Bruce Lee'yi kim öldürdü?

Türkçe ‘durduran yumruk yolu’ anlamına gelen Jeet Kune Do, Bruce Lee’nin kendi geliştirdiği bir savunma sistemiydi. Dünya üzerinde en son olmasa bile dönemi için fazlasıyla yeni ve etkili kabul edilen bu sitemde Bruce Lee, saldırarak savunma felsefesinden yararlanıyordu.

Bruce Lee'yi kim öldürdü?

Tekniği filmlerinden de hatırlayabiliriz. Ani tekmeler, takibi şaşırtan birtakım hileler, üst üste darbeler Bruce Lee’nin vazgeçilmezleriydi. Zihnin boş olmasını da gerektiren bu sistemi Bruce Lee’nin şu sözleri anlatıyor aslında: “Kendini gerçekten özgürce ifade etmek istiyorsan, dünü unutarak işe koyul.”