BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,90
HABER /  GÜNCEL

Brezilya 2014: Cristiano Ronaldo sahaya çıkıyor

Dünya Kupası'nın beşinci günü merakla beklenen Almanya ile Portekiz arasındaki G grubu maçıyla açılacak. Diz sakatlığını atlatan Portekizli yıldız Ronaldo sahada olacak. Günün diğer maçları ise, İran - Nijerya ve ABD - Gana.

Abone ol

Dünya Kupası'nın beşinci gününde F ve G grubu maçlarını izleyeceğiz. Almanya - Portekiz arasındaki G grubu karşılaşmasında maça yetişip yetişmeyeceği belli olmayan Cristiano Ronaldo'nun sahaya çıkacağı belirtildi.

Almanya - Portekiz maçını İran - Nijerya ve ABD - Gana maçları takip edecek.

Dünkü karşılaşmalarda çok büyük sürprizler yaşanmamış ve Arjantin Bosna Hersek'i 2 - 1 yenerken, Fransa da Honduras'ı 3 - 0 mağlup etmişti.

Dünün en heyecanlı karşılaşması olan İsviçre - Ekvador maçında ise, İsviçre son dakikada attığı golle 2 -1 galip gelmeyi başarmıştı.

Bugünkü karşılaşmalarda kilit oyuncular kimler? Hangi takımın form durumu ne düzeyde? BBC'nin spor editörü Mark Lawrenson kısaca özetledi.

Almanya - Portekiz

  • Yer: Arena Fonte Nova, Salvador şehri
  • Başlama saati: TSİ 19:00

Mark Lawrenson: Sakatlık endişelerine karşın Cristiano Ronaldo'nun bugün sahada olması bekleniyor. Ancak Portekizli yıldızın formunun zirvesinde olmasını kimse beklemesin.

G grubu için biraz iddialı bir tahminde bulunacağım. Portekiz'in gruptan çıkmasını beklemiyorum. Ronaldo çok uzun ve yıpratıcı bir sezonu geride bıraktı. Eğer Portekizli yıldız alışık olduğumuz performansının biraz gerisine düşerse Portekiz'in Dünya Kupası umutları yarı yarıya azalır.

Lawrenson'un tahmini: Almanya 1 - 0 Portekiz

İran - Nijerya

  • Yer: Arena da Baixada, Curitiba şehri
  • Başlama saati: TSİ 22:00

Mark Lawrenson: Nijerya o kadar öngörülemez bir takım ki, her maçöa çıktıklarında nasıl oynayacaklarını merak ediyorsunuz. Eğer kağıt üzerindeki potansiyelini sahaya yansıtabilirse Nijerya bu maçı rahat alır.

Ancak İran ve Nijerya'nın oyun tarzları birbirinden çok farklı ve maçta beklenmedik sürprizler görmemiz de olası.

Lawrenson'un tahmini: İran 0 - 1 Nijerya

ABD - Gana

  • Yer: Das Dunas stadı, Natal şehri
  • Başlama saati: TSİ: 01:00

Mark Lawrenson: Eğer Portekiz beklenmedik kötü sonuçlar alırsa, Gana ya da ABD için umut kapıları da aralanacak. Almanya'nın efsanevi yıldızı Jurgen Klinsmann'ın çalıştırdığı ABD Gana'ya göre bir adım önde gözüküyor.

ABD takımı turnuva öncesinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Motivasdyonları üst düzeyde ve takım ruhunu yakalamış gibi gözüküyorlar. ABD'nin gruptan çıkmasını bekliyorum.

Lawrenson'un tahmini: ABD 1 - 0 Gana

Günün izlenmesi gereken oyuncusu

Gana milli takımının yıldızı Kwadwo Asamoah, artık Juventus'un vazgeçilmez silahlarından birisi haline geldi. Asamoah, İtalyan ekibine katılmasından bu yana iki İtalya ligi şampiyonluğu yaşadı.

Sol kanat oyuncusu olan Asamoah, orta sahanın farklı alanlarında da görev yapabiliyor.

Örneğin 25 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Juventus'ta daha çok sol bek olarak görev aldı.

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, Asamoah'ı iki kelimeyle tarif ediyor: Yeri doldurulamaz.

'Kojo' lakaplı futbolcu 2012 ve 2013'te Gana'da yılın futbolcusu seçildi.

2010 Dünya Kupası'nda Gana ABD'yi elerken, 20 numaralı formayı giyen Asamoah topu ağlarla buluşturmayı başarmıştı. Yıldız oyuncu bugün de aynısını tekrarlamaya çalışacak.