BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bozüyük'te Ramazan etkinlikleri başladı

Bilecik'te, Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinliklerinin başladığı bildirildi.

Abone ol

Bozüyük'te, Ramazan Ayı'nın başlamasıyla etkinliklerde başladı.

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliklerin ilk gününe, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Uyanık ve vatandaşlar katıldı.

İlçe müftülüğüne bağlı mehter takımının gösterisiyle başlayan etkinlikler, orta oyunlarıyla devam etti. Halkı büyüleyen havai fişek atışının ardından konuşan Başkan Berberoğlu, ramazan ayının önemine değindi.

Berberoğlu, "Ramazan ayı, zekatların ve sadakaların verildiği bir aydır. İnsanlar genelde bu ayda daha fazla hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve fukarayı düşünmeye çalışırlar. Gün boyu oruç tutan insan, komşularını, akrabalarını, fakir ve yoksulları en çok böyle zamanlarda hatırlar. Bu vesileyle dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız" dedi.

İftardan sonra gerçekleştirilen etkinlikte Hacivat ve Karagöz gölge oyunları gösterisi yapıldı. Ardından sahneye çıkan TRT sanatçısı Turgay Başyayla, seslendirdiği türkülerle vatandaşlara unutulmaz gece yaşattı.