BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozkır: Türkiye büyük bir operasyonla karşı karşıya

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin çok büyük bir operasyonla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fransa'daki temaslarının ardından Belçika'ya geçen Bozkır, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin çok büyük bir operasyonla karşı karşıya olduğunu belirterek, "11,6 ton patlayıcı, 76 roketatar, 220 bin mermi, 9 bin küsür silah ele geçirildi. Gerçekten oraları bir devlete karşı, devletin oraya girmeyeceğini sağlayacak şekilde çukurlarla, hendeklerle, barikatlarla bir karargah haline getirdiler. Ama devletin gücü neticede o noktayı aşmayı bildi ve inşallah bir kaç güne kadar da bu sonuçlanacak" dedi.

TÜRKİYE BÖLÜNECEK BİR ÜLKE DEĞİL

Türkiye'yi bu kadar güçlü görmek istemeyenlerin çok büyük oyunlar oynadığını anlatan Bozkır, şöyle devam etti: "Bu, o kadar ileri bir safhaya geldi ki terör belası, bu 3-4 aylık boşluk dönemi fırsat bilip, terörün platformu olarak bilinen yerlere yerleşip oradaki insanlarımızın huzurunu bozarak, onların canlarına kıyarak, kendi düzenini oraya kurmaya çalışarak ve onları göç etmeye zorlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni zarara uğratabileceklerini düşündüler. Ama Türkiye Cumhuriyeti böyle şeylerle gücünü yitirecek, bölünecek, parçalanacak bir ülke değil. Ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ne de Türkiye Cumhuriyeti bunlara izin verir."

ONLARIN KANLARI YERDE KALMAYACAK

Terör operasyonlarında çok sayıda şehit verildiğine dikkati çeken Bozkır, "Allah hepsinden razı olsun, hepsine rahmet eylesin. Onların kanları, Türkiye Cumhuriyeti'ni bugüne kadar ayakta tutmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de onların kanlarını yerde bırakmayacaktır. Terör örgütünün, PKK'nın, bazı ilçelerde yürüttüğü hainane teşebbüs birkaç gün, birkaç hafta içinde sone erecektir" ifadelerini kullandı.