BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan mahkemeye Palalı tepkisi

Gezi Parkı olaylarında göstericilere palasıyla saldıran Sabri Çelebi hakkında verilen tutuksuz yargılama süreci AK Partili Bekir Bozdağ'ı kızdırdı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı olaylarında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi hakkında verilen tutuksuz yargılama kararına tepki gösterdi. Bozdağ, mahkemelerin toplumsal tepkileri gözardı etmemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Hacıbektaş'ta şahsına dönük bir saldırı olduğunu söyleyen Bozdağ, saldırıyla ilgili belirli bir tavır ortaya koyduklarını ve yargı sürecinde verilen kararı da eleştirdiklerini hatırlattı. Bu süreçte hem yargı hem de siyasetin tutumunu eleştirmenin, bir siyasetçi olarak hakkı olduğunu savunan Bozdağ, Fas'tan gelen Sabri Çelebi için verilen mahkeme kararında da aynı tür bir yanlışlığın olduğunu söyledi.

"MAHKEMELER TOPLUMSAL İNFİALE BAKMALI"

Mahkemelerin bu tür olaylarda, tutuklu yargılama sürecine gitmesi gerektiğini iddia eden Bozdağ, bu tür olaylarda kararın hakim veya mahkemeye ait olduğunu; ancak heyetin toplumsal tepkilere de kulak vermesi gerektiğini söyledi. Bozdağ, mahkemenin kararını eleştirirken şöyle konuştu:

"Tutuklu yargılamak böylesi olaylarda olmayacak da hangi hadise de olacak. Evet bir olayda tutuklu yargılama yapmak hakimin veya mahkemenin takdirindedir, zorunlu olay değildir. Ama mahkeme takdirini kullanırken olayın vahametine bakması lazım, toplumda uyandırdığı infiale de bakması lazım, kanunda infial yazmayabilir, ama diyelim ki tutuklama yasağı olmayan bir konuda mahkeme takdir hakkını kullanırken olayı çok geniş boyları ile değerlendirmesi lazım" 
 
Türkiye'nin ceza hukuku mevzuatındaki bazı düzenlemelere ihtiyacın çok açık ortada olduğunu vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
"Kamu düzeninin, kamu güvenliğinin sağlanması ve insanımızın adalete olan güveninin her zaman üst düzeyde olması için bazı suçlarla ilgili değerlendirme yapmak ve sonuçta suç ve ceza arasında bir dengeyi ortaya koymak ve bu çerçevede cezanın caydırıcılık fonksiyonunu artırmak elbette yeniden düşünülebilir. Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili ceza mevzuatında da bir takım değişikliklerin yapılacağını buradan ifade etmek isterim. Adalet Bakanlığı bu anlamda kamuyu çok rahatsız eden vatandaşımızı çok rahatsız eden bazı suçların cezaları ile ilgili önemli çalışmalar yapmaktadır. Cinsel saldırı suçları ile alakalı önemli çalışmalar yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu konuda yapılan çalışmalar gerekli yerlerde müzakere edildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak ve bu konuda da başkaca adımlar atılması icap ediliyorsa da o adımlar da tereddütsüz atılacaktır."