BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ'dan flaş Özgecan Aslan açıklaması!

Ölümü ile Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; katiller hak ettikleri cezayı alacaklar dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mersin'de öldürülen Özgecan'ın katillerinin hak ettikleri cezayı alacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada ''Özgecan'ın ölümü insanlık suçudur. İnsanlıktan çıkmış bu katiller hak ettikleri cezayı alacaklardır.'' ifadelerini kullandı.

screen-shot-2015-02-15-at-10.52.26.png

screen-shot-2015-02-15-at-10.53.09.png

screen-shot-2015-02-15-at-10.53.48.png

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA NABİ AVCI'DAN GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özgecan Aslan 'ın katledilmesiyle ilgili. "Her ölüm acıdır, genç ölümler daha da acı" dedi ve şiddete karşı müfredatta düzenleme sinyali verdi.

Avcı, Üsküdar 1. Kitap Fuarı'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Tarsus'ta, bir öğrencinin vahşi bir cinayete kurban gittiği yönündeki sorusu üzerine Avcı, her ölümün acı olduğunu ama genç ölümlerin daha acı olduğunu söyledi.

Kadınlara, gençlere, çocuklara yönelik şiddetin kaynağında eğitimsizliğin de yattığının söylenebileceğini ifade eden Avcı, "Ama pek çok başka nedenler de var. Dolayısıyla biz eğitim müfredatımızda yaptığımız düzenlemelerle özellikle şiddet, cinsiyet eşitsizliği, demokratik eğitim konusunda, farklı görüşlere, inanışlara, davranışlara, tutumlara hoşgörüyle yaklaşma eğitimi konusunda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Daha da yapmamız gereken şeyler var. Ama ne kadar tedbir alırsanız alın, zaman zaman bu tür müessif olaylarla da karşılaşılabiliyor" diye konuştu.