BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
GÜNCEL

Bozdağ'dan flaş Kandil mesajı! Her an her şey olabilir

Kandil operasyonuyla ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan flaş bir açıklama geldi. Bozdağ, 'Şu anda Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlar var. Her an her şey bölgede olabilir.' dedi.

24 Haziran seçimleriyle yeni sisteme geçilmesi öncesi son bakanlar kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlediğini ifade eden Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ''Türkiye Kandil'e girebilir, her an her şey olabilir'' dedi.

(Menbiç'te bir yol haritasının onaylanmasına ilişkin) Bütün bunların hepsi bir takvim çerçevesinde uygulamaya konulacaktır. Hepsi de takvime bağlanmış durumdadır. Umarız ki müttefikimiz ABD, aramızdaki bu ön mutabakat çerçevesinde alınan kararların birlikte hayata geçirilmesi konusunda mutabakatın gereğini yerine getirir.

NEREDE TERÖRİSRT VARSA TÜRKİYE İÇİN HEDEFTİR: Türkiye daha evvel defalarca Kandil'e operasyon yaptı. Türkiye Kandil'e bundan sonra da girebilir, her an her şeyin olabilir. Nerede terörist varsa, nerede Türkiye'ye dönük tehdit varsa, orası Türkiye için hedeftir. Hem teröristler hedeftir hem de oradaki terör kaynaklarının tamamı Türkiye için hedeftir.

YUNANİSTAN'DAN PAKETLER TÜRKİYE'YE GETİRİRİZ: Yunanistan FETÖ'cü, darbeci askerleri iade etmemiş olabilir, hatta onlara başka imkanlar, korumalar da verebilir, başka bazı ülkelerin teröristleri himaye ettiği gibi himaye edebilir. Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ'cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye'ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler.

BAYRAMDA MAAŞ VE İKRAMİYE ÖDEMELERİ: Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu. 11-12-13 Haziran'da SSK ve Bağkur emeklilerimiz de maaşlarını alacaktır. Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri bayram ikramiyelerini 7 Haziran'da, SSK emeklileri 8 Haziran'da alabilecek.

Bugüne kadar seçim süreci büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmış değildir.

PARLAMENTER SİSTEM İÇİNDE SON BAKANLAR KURULU TOPLANTISI: Bugünkü toplantı, 65. hükümetin 65. toplantısıydı ve büyük ihtimalle parlamenter sistem içindeki son Bakanlar Kurulu toplantısıydı. 24 Haziran sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilecek ve cumhurbaşkanımız tarafından oluşturulacak yeni kabine Türkiye'yi yönetecek.

Sitene Ekle