BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

Bozdağ'dan emekli generallere FETÖ yanıtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümeti FETÖ'ye alan açmakla suçlayan bazı emekli generallere cevap verdi.

Abone ol

TSK'da bir dönem namaz kılanın, oruç tutanın, 'FETÖ'cü diye atıldığını belirten Bozdağ, FETÖ'cülerin kendilerini takiye yaparak gizlediğini, bu sayede TSK'da örgütlendiklerini hatırlattı.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda 2017 Yılı Bütçesi üzerine yaptığı konuşmada FETÖ ile irtibatlı, iltisaklı olanlarla mücadele etmenin parlamentonun ve hükümetin asli vazifesi olduğunu söyledi.

OHAL'i darbe teşebbüsleri olmasın, yeni tekrarlar yapılmasın diye koyarken, Türkiye'de darbelerin olmayacağı bir altyapı oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Bozdağ, OHAL'i devletin içerisinde yuvalanmış bu yapıyı devletten ayıklamak için kullandıklarını belirtti.

Devletin çalıştığı insanlarda devlete sadakati aradığını vurgulayan, terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olanlarla ilgili adım attıklarını, devletin, sadakatinden şüphe ettiği kişilerle çalışmama hakkı bulunduğunu belirten Bozdağ, "Sovyetlerin dağılışı üzerine bunu biz Batı'da gördük; onlar yaptılar, ayıklama kanunları çıkardılar. Onlar yapınca doğru, biz yapınca yanlış mı oluyor? Bizim yaptığımız devletimizi ve demokrasimizi korumak için doğru adımları atmaktır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi FETÖ'nün suç ortağı yapmak gibi bir gayret içinde olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çok net söylüyorum, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bugüne kadar AK Parti dışında etkin, açık, net bir mücadele vermiş ikinci cumhuriyet hükümeti var mıdır? Yoktur. Hangi hükümet mücadele etmiş, hiçbir hükümetin mücadelesi yok. İlk defa bu terör örgütüyle mücadeleyi biz yapıyoruz. Mücadele yapan insanları terör örgütüne yardım etmekle suçlama garabetini de siz yapıyorsunuz. Bu örgütün gerçek kimliği ortaya çıktıktan sonra örgüte tavır alan, örgütle mücadele eden biziz. 17 Aralık'tan sonra bütün milletin bu örgütün çirkin yüzünü öğrenmesinden sonra, bu örgütün kumpas kasetlerini burada millete kim seyrettirdi? Seçimlerde bu örgütle kim ittifak yaptı? Hala bu örgütün mağduriyet edebiyatını, uluslararası çevrelerde yaymaya çalıştığı fikirlerin müdafiliğini kim yapıyor?

FETÖ 'TİYATRO' DİYOR

Terör örgütünün kimliği, vasfı ortaya çıktıktan sonra bu örgütün söylemlerinin Türkiye'de takipçisi kim? Adil Öksüz ile ilgili burada konuştu Sayın Genel Başkan. Ben burada soruyorum, Adil Öksüz ile ilgili elinizde bilgi, belge var mı, yok mu? Dedi ki 'ajan'. Biz de dedik ki 'ajansa buyurun açıklayın'. Niye açıklamadınız? Buradan soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na, Adil Öksüz ile ilgili size yurt içinden veya yurt dışından herhangi bilgi geldi mi, gelmedi mi? Bu bilgi geldiyse biz bu bilgiyi nere ile paylaştınız? 'FETÖ tiyatro' diyor, bu işin tiyatro olduğunu ispat etmek de sanki CHP'ye düşmüş gibi. Adil Öksüz üzerinden yapılmak isteneni bütün Türkiye görüyor. Bununla ilgili soruşturma açıldı, gereği yapıldı, hakimler açığa alındı, kollukla ilgili İçişleri Bakanı da soruşturma yapıyor. Öte yandan bunu başka bir noktaya çekmek için gayret etmek fevkalede yanlıştır."

SEN FETÖ'CÜLERİ TEMİZLİYORUM DİYE FETÖ'CÜLERE ALAN AÇTIN

Bakan Bozdağ, FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasından AK Parti hükümetlerini sorumlu tutmanın büyük bir insafsızlık olduğunu vurgulayarak, askeriyede terfilere YAŞ'ın karar verdiğini, 13 üyesi asker olan kurulda başbakan ve milli savunma bakanının sivil olduğunu ve kararların askerlerin istediği doğrultuda verildiğini anlattı.

Bozdağ, "Şimdi bazı emekli generaller konuşuyor, 'FETÖ'cüleri biz atıyorduk da bunlar koruyordu' diyor. Sen namaz kılanı, oruç tutanı, eşi başı kapalı olanı FETÖ'cü diye atıyorsun. FETÖ'cüler size kendilerini yutturmak için namaz da kılmıyor, oruç da tutmuyor, eşinin başını da açıyor. Alkol de kullanıyor. Sen FETÖ'cüleri temizliyorum diye FETÖ'cülere alan açtın. Kim yaptıysa yazıklar olsun. YAŞ'ın yapısını biz değiştirdik. Sivillerin ağırlıklı olduğu bir YAŞ yapısı koyduk ki orada da milli iradenin dediği olsun diye adım attık." değerlendirmesinde bulundu.