BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan CHP'ye yalancı benzetmesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri ve sözcülerini yalancı ilan etti. Bozdağ, yeni anayasada çift başlılığın ortadan kaldırıldığını söyleyerek, yeni sistemde Meclis'in daha da güçleneceğini kaydetti.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz'da Türk halkının gösterdiği iradeyi başka bir ülke gösterse, Amerika'da ve Avrupa'da bu halkı övmek için liderlerin yarışa gireceğini söyledi. Yeni anayasa konusunda ana muhalefet lideri ve sözcülerinin yalan söylediğini de ifade eden Bozdağ, yeni anayasayla çift başlılığın ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Bekir tBozdağ, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türk halkının ortaya koyduğu irade, dayanışma ve birlikteliğin dünyanın başka bir ülkesinde halkın ortaya koyması halinde Amerika’da, Avrupa’da dünyanın başka demokratik ülkelerinde bu halkı övmek için liderlerin yarışa gireceğini söyledi.

Türk milletinin bunlara hiçbir zaman boyun eğmediğini belirten Bozdağ, “Ben buradan bütün dünyaya sesleniyorum. Türk halkının demokrasiye olan inancını ve sahipliğini, Cumhuriyeti ölümüne muhafaza ve müdafaa edişini, hukuka bağlılığını, milli iradesine sonuna kadar sahip çıkışını siz görseniz ne yazar görmeseniz ne yazar. Siz takdir etseniz ne yazar etmeseniz ne yazar. Allah gördü, dünya gördü, Türk milleti gördü. Takdirini yapan takdirini yaptı. Biz madalyaları veya takdirleri Avrupa’dan Amerika’dan başka ülkelerden değil önce rabbimizden sonra hep aziz milletimizden aldık.” dedi.

CUMHURİYET'İN EN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİĞİ

16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının Cumhuriyet döneminde anayasada yapılan değişikliklerin en önemlisi olduğunu vurgulayan Bozdağ, Osmanlı’dan Cumhuriyete geçilirken büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, anayasada bugüne kadar 18 değişiklik yapıldığını, eğer millet kabul ederse 19’uncu değişikliğinde 16 Nisan’da yapılacağını söyledi.

"MUHALEFET YALAN SÖYLÜYOR"

Konuşmasında Türkiye'nin tarihi bir dönemecin birlikte geçildiğine işaret eden Bozdağ, ana muhalefet lideri ve sözcülerinin bazı konuları abarttığını ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylediğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bunu söylemek boynumuzun borcu. Yalan söyleyene yalan söylüyorsun demek ahlaksızlık demek değil. Ahlaksızlık olan yalan söylemektir. Sen yalan söylemiyor musun?. Söylüyorsun o zaman bende sana 'yalancı' diyorum. Milletin iradesine gidenler millete doğruyu anlatmak zorundadır. Biz yola çıktığımız ilk günden bugüne ne dedik, aldatan olmayacağız, aldanan olmayacağız.

"ÇİFT BAŞLILIĞI ORTADAN KALDIRIYOR"

Esasında bu değişiklik bir yandan çiftli başlı bir yürütmeyi ortadan kaldırıp, yasama ve yürütmeyi birbirinden tam ayrı, birbirine karşı tam bağımsız hale getirirken, yargı alanında da çok büyük bir tarihi adımı içermekte.

"MECLİS ZAYIFLAMIYOR, GÜÇLENİYOR"

Cumhurbaşkanı eğer meclisi seçime götürürse kendisi de tekrar seçime gidecek. Bu meclisi güçlendiren bir adımdır. Bu yetkiyle meclis zayıflamıyor meclis güçleniyor. Öyle bir anlatılıyor ki Türkiye meclis falan yok, tek adam var. Milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkarıp sayı artırıyoruz, meclis yok diyorlar. Yarın milletvekili seçimi olup milletin huzuruna geldiğinizde meclis yok diyen ey CHP, milletten ne diye oy isteyeceksin. Temsil hakkını güçlendiren bir adım atıyoruz ve milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkarıyoruz. Artan nüfusa göre temsil hakkı getiriyoruz.18 yaşındaki gençlere seçme hakkının yanında seçilme hakkı veriyoruz. Biz yeri gelince de bu ülkeyi gençlere bırakacağız. Oy isterken çoluk çocuğun oyuna talip oluyorlar ama o genç vekil olsun bakan olsun ülke yönetsin başbakan olsun ülke yönetsin dediğin zaman, 'yok sen gençsin sen o işi yapamazsın' diyorlar. Bu büyük bir çelişki büyük bir yanlışlıktır. Fatih İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı."