BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan bomba Yargıtay açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Erdoğan'a saygısızlık yaptığını ileri sürdü.

Abone ol
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yerine Barolar Birliği Başkanı’nı tercih etmesini büyük bir saygısızlık olarak değerlendirdi. Ve 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk' olduğunu belirtti.
 
Bekir Bozdağ, Yargıtay'daki adli yıl açılış töreniyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. 24 TV'de Murat Çiçek ve Hüseyin Yayman'ın sorularını cevplayan Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu tercih ettiğini söyledi. Bozdağ şöyle konuştu:
 
CUMHURBAŞKANI’NA BÜYÜK SAYGISIZLIK YAPILDI
 
“10 Ağustos seçimlerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğu açıkça ilan edildikten sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız “eğer Barolar Birliği Başkanı konuşacaksa adli yıl açılış törenine katılmam” dedi. Bunun üzerine Yargıtay Başkanı, Başkanlar Kurulunu toplantıya çağırdığını söyledi. Konuyu tekrar değerlendirdiler, oylama yaptılar, sonuçta da bir karar çıktı. “Barolar Birliği başkanı konuşacak” diye bir karar çıktı. İşin esasında bizim bu karar üzerinde öncelikle durmamız lazım. Neden? Sebebi şu: Yargıtay Başkanlar Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yerine Barolar Birliği Başkanının Yargıtay’da düzenlenecek adli yıl açılışına katılmasını tercih etmiştir. Bu büyük bir saygısızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa olan bir hadisedir. Fevkalade büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Cumhurbaşkanı gelmeyince, bu saygısızlığa karşı Meclis Başkanı gitmez, Başbakan da gitmez. Cumhurbaşkanı’nı yok sayan, ona değer vermeyen, devletin yürütmesine, yasamasında değer vermeyen bir yaklaşım karşısında elbet herkes saygıyı gösterdi ve onun arkasında durdu.”