BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ ve Kamer Genç AK Saray için kapıştı!

CHP'li Kamer Genç ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda Ak Saray ve 17Aralık polemiğinde birbirine girdi...

Abone ol

17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili gelişmeler ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmaları Meclis Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı karşı karşıya getirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda İstanbul Tahkim Merkezi Tasarısı’nın görüşmelerinde söz alan Genç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili “İnanın ki maliyeti en az yüzde 200 fazla gösterilmiştir, onun üzerinden de para kazanmıştır. İnanın ki Tayyip o ihaleden 1,5 milyar lira para kazanmıştır arkadaşlar” diye konuştu. Son soruşturma süreçlerini anlatan Genç, Bozdağ’ın İzmir Başsavcısı’na talimat vermesi ve fezlekeleri iadesiyle ilgili sorular yöneltti.
Bozdağ ise şunları söyledi:

NAMUSSUZDUR ŞEREFSİZDİR

“Ben hukuka sahip çıkan bir yaklaşım içinde oldum. Ama siz bu kürsüyü de kirletiyorsunuz bu Meclis’i de kirletiyorsunuz. Ben yalanlara, iftiralara cevap vermiyorum. Ama her tarafı kirletiyorsunuz, ayıptır. ‘Git o savcıyı görevden al, o belgeleri yok et’ diye bir cümle söylemedim, bu cümleyi söylediğimi iddia edenler bunu ispat etmezlerse namussuz, şerefsizdir. 17-25 Aralık’la ilgili herkes kendi zaviyesinden bakıyor. Ama düşünün ki insanlar uğraşıyorlar, 60 yaşında 70 yaşında, birileri bir iddia koyuyor ortaya, gazeteler manşet yapıyor. Sonra o iddia doğru mu yanlış mı bunu bilmeye imkan yok. Sonra herkes biraraya gelse o iddiayı temizleyemiyor. Masumiyet karinesini korumak bizim vazifemizdir. Soruşturmayı yürüten bir savcı, takipsizlik kararını veren yine bir savcı. Soruşturmayı açan savcıya iman ediyoruz, ‘Bu doğru’ diyoruz takipsizlik kararı veren savcıya ‘Bu yanlıştır’ diyoruz. Sonuçta ikisi de yargı kararıdır.”



ÇOK YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Bozdağ’ın sözlerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök tepki gösterdi. Yeniden söz alan Genç de, “Ben yılların politikacısıyım. İstiyorum ki bu kürsüye çıktığım zaman güler yüzle herkese değer vererek de konuşayım, iyi şeyler varsa onları da söyleyeyim. Ama kardeşim vallahi billahi tillahi düşünüyorum düşünüyorum bir tane iyi şey bulamıyorum. Bir de çok yalan söylüyorsunuz. Bir bakanın dürüst olması lazım, yalancı olmaması, içinde Allah korkusu olması lazım. Ama ben arıyorum, sende hiçbir şey yok be kardeşim” diye konuştu. Bozdağ ise, “Bu cümleyi söylediğimi iddia edenler bunu ispat etmezlerse namussuz, şerefsizdir. Yine diyorum. Bunun neresinde yalan var. Ama siz buraya çıktınız yine yalan söylüyorsunuz milletin gözünün içine bakarak” dedi.

26629270.jpg