BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.418,63
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ ve HDP'li vekil NATO toplantısında tartıştı

Bekir Bozdağ, NATO Parlamenterler Asamblesi'nde HDP'li vekillerin tutuklanmasını savundu.

Abone ol

NATO Parlamenterler Asamblesi'nde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, HDP'li vekillere ayrı bir muamele yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Bu sırada salonda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Bozdağ'a laf attı. Bozdağ, Pir'e dönerek, "Bunların hepsini yapıyorsunuz. Hepsini yapıyor belediyeler. Patlayan araçlarda belediyelerin araçlar var" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleşen NATOParlamenterler Toplantısında soruları yanıtladı.  Bakan Bozdağ, bazı HDP Milletvekillerinin tutuklanması ve belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili sorulara yanıt verirken "Mahkeme çağrısına uymayanlarla ilgili zorla getirme kararı uygulandı. Bütün ülkelerde mahkeme davetine uymayana bu yapılır" ifadelerini kullandı. Bazı HDP'li vekillerin masum insanları katleden teröristlerin cenazesine katıldığını belirten Bozdağ," İngiltere'de, Almanya'da bir parlamenter, onlarca vatandaşı öldüren teröristin cenazesine gitse, cenazesine omuz verse ne denir" diye sordu. Bakan Bozdağ, mahallelerde hendek kazan teröristlerin belediye araçlarıyla kaçtıklarını bazı belediyelerin belediye kaynaklarını terör örgütüne aktardıklarını da söyledi. Bu sırada salonda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Bozdağ'a laf attı. Bozdağ, Pir'e dönerek, "Bunların hepsini yapıyorsunuz. Hepsini yapıyor belediyeler. Patlayan araçlarda belediyelerin araçlar var" yanıtını verdi.

PİR'DEN: ISPAT EDİN, EDERSENİZ İSTİFA EDECEĞİM

Bozdağ'ın konuşmasının ardından söz alan Pir, " Zorla gözaltına alınan bir milletvekili olarak konuşuyorum, sayın bakan, 'bir çağrı tebliğ edildiğinde buna uymazlar zorla mahkemeye götürülürler' diyor. Bu doğrudur. Hukuk budur. Bana, Ziya Pir olarak evine, makamına, ya da avukatına bir çağrının tebliğ edildiğini ispat edin, ben pazartesi TBMM'ye gidip istifa edeceğim" dedi.

Pir'in konuşması devam ederken basın kuruluşlarına yapılan ortak yayın kesildi.

CİNSEL İSTİSMAR ÖNERİSİ

Bozdağ, TCK'da değişiklik yapan tasarıyla ilgili, "Bizim kanunlarımıza göre 17 yaşından gün alan bir kişi mahkeme kararıyla evlenebiliyor. 18 yaşından gün alan bir kişi de velisi muvafakat ederse evlenebiliyor. Bazı yerlerde, Roman vatandaşlarımızda daha yoğun olmak üzere, bu yaşın altında aileler düğün yapıyorlar, tören yapıyorlar ve evlendiriyorlar. Bunu biz tasvip etmiyoruz, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Yasalarımızı onun için de ağırlaştırdık ama böyle de bir maalesef Türkiye'de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye dönük bir adımdır" diye konuştu.

'ABD'NİN ELİNDEN OLAN KANITTAN...'

Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin faili olduğuna dair yeterince kanıt olduğunu vurgulayan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Usame Bin Laden, DünyaTicaret Merkezi'ni bombaladığında ABD, Usame Bin Laden'i sorumlu tuttu. ABD'nin elinde olan kanıttan bin kat daha fazlası terörist Gülen'in bu işi yaptığını ispat eden delil var. O delillerin bir kısmını gönderdik, bir kısmı da devam ediyor... Bunda hiç şüphe yok. Sokağa çıkın, Türkiye'de hangi partiye mensup olursa olsun sorun, herkese deyin ki 'Bu darbe teşebbüsünü kim yapmıştır.' Herkes size söyleyecektir."