BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ: TSK içinde FETÖ'nün dışında başka unsurlar da var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katılmış olduğu canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ TSK içinde FETÖ dışında başka unsurların da bulunduğuna dikkat çekti.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekiz Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminde TSK'nın içerisindeki FETÖ unsurlarının yalnız olmadığını söyledi. TSK içindeki bazı unsurların da darbeye destek verdiğini ifade eden Bozdağ, hem içeride hem de dışarıda darbeye destek veren çok sayıda ismin olduğunu kaydetti.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümüne günler kala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Habertürk TV canlı yayınına konuk oldu. İşte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Abdest aldım giyindim. Aklımda Kızılay'a gitmek vardı. Korumalarımıza da haber vermedim. Evde araba da yok. Yayan Kızılay'a gidecektim.

Ben önce TRT'ye bağlanmak istedim ama o sırada TRT işgal edilmişti. Sonra Habertürk dahil bütün TV'ler ile görüşlerimizi paylaştık. Pek çok şey oldu. 

"MECLİS'E GİTMEYE KARAR VERDİK"

Kızılay'a mı Meclis'e mi dedik. Kızılay'da olursanız darbeciler vatandaşların üzerine bir takım saldırıda olabilir dediler. Onun üzerine Meclis'e gitmeye karar verdik. Meclis'e gelince Meclis Başkanımız kürsüde milletvekilleri var. Çok sayıda kişi var. Ben hükümet adına söz aldım ve bir noktada bomba atıldı. 

Genel Kurul'un olduğu kısım kapalı. Açık bir yer var. Işıklar yanınca orası gözüküyor. Muhtemel ki uçak koordinatları aldı ama Genel Kurul nerede ışığın olduğu yeri görüp atıyor. 15-20 metre ilerde olsa Genel Kurul'a gelecek. İçindeki vekilleri yok etmeyi planladıklarına inanıyorum. Öldürmek istediklerini düşünüyorum.

"TSK İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLERİN DIŞINDA BAŞKA UNSURLAR DA VAR"

FETÖ'nün yalnız olduğunu hiç düşünmedim. TSK içerisinde yerleştiği teröristlerin darbe planının bütün aşamaları onlar tarafından planlanıyor. Pensilvanya'ya götürülüyor. Adil Öksüz ile Kemal Batmaz'ın yurtdışı kayıtlarına bakınca görüyorsunuz. FETÖ hepimiz bildiği bir numaralı faili. Şimdi burada örgüt bu işin taşeronluğunu yapıyor.  

TSK içindeki FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var. İçerde de var bu darbeye destek veren çok sayıda kişiler.

Şu an yargıya hesap veriyorlar, bir kısmı aranıyor. Darbenin başarıya ulaşmasını beklediler. Türk halkının nasıl yalnız bırakıldığını gördük.

FETÖ'yü kullanan güçler var. Dışarıda FETÖ'yü kullanan bir yapı olduğu çok açık. Türkiye'de yapılmış darbelerin taşeronları var.

"DARBE BAŞARILI OLSAYDI FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞI GÜLEN TÜRKİYE'YE DÖNECEKTİ"

Bu darbe teşebbüsü gece şu saatte olsaydı diye bir yorum var ya hangi saatte olursa olsun başarıya ulaşamazdı. Türkiye eskisi gibi değil. Halk eskisi gibi değil. Medya eskisi gibi değil. Bütün medya darbeye karşı durdu. Çoğulculuk darbeyi önlemede en büyük kalkanımız oldu.

Ne olacaktı peki? Eğer darbe başarılı olsaydı FETÖ terör örgütü başı Gülen Türkiye'ye dönecekti. Türkiye'nin bir kısmının Türkiye'den ayrılma ihtimali doğacaktı.

KONTROLLÜ DARBE İDDİASI

15 Temmuz darbe teşebbüsünü Türk milleti birlikte engelledi. O gece olanların şahidi 80 milyon. Kendimizi öldürtmek için bomba mı attırıyoruz? Gözümüzle gördük, kulaklarımızla duyduk. 80 milyonun şahitliğinde olan bir olaya kontrollü darbe derseniz 80 milyonun aklına hakaret etmiş olursunuz. Bu Türk milletine yapılan bir hakarettir. Bu kontrollü darbe ifadesi terörist başı Gülen'in ifadesidir. 

Darbenin başarısız olmasından sonra ifadeleridir. Gülen tarafından tiyatrodan bahsediliyor. Komisyon kurulduktan sonra bir mail geliyor. O mailde kontrollü darbe iftirasını dillendirenlerin argümanlarının tamamı yer alıyor. Kılıçdaroğlu kontrollü darbe diyor. İstanbul Yenikapı' da aynı kanaatleri paylaşıyor ardından başka bir şey söylüyor.

Darbeden sonra sayın Cumhurbaşkanımız 'eniştemden öğrendim' dedi. Başbakan kimden öğrendi, ben de açıkladım . Darbe teşebbüsüne dair bir bilgi olmuş olsa gereği mutlaka yapılır.

Cumhurbaşkanı'nı da Başbakan'ın da bir bilgisi yok. İstihbaratta bir sıkıntı olduğu çok açık. Emniyet istihbaratta FETÖ'nün nasıl yapılandığını hep birlikte gördük. Devlet ne yapıyor? Bir ayıklama yapıyor.

ADİL ÖKSÜZ NEREDE?

Şu anda Adil Öksüz'ün nerede olduğunu kesin olarak bilen biri yok. Türkiye'nin neresinde onu bilen yok. Kesin şurada deme imkanı yok. Herkes bir yorum yapıyor. Devletin elinde de bir bilgi yok. Olsa hemen derdest edip yargıya teslim ederiz. Adil Öksüz'ün bütün bilgileri sunuldu. Bütün devlet arıyor. Herkes arıyor. Herkes, bulunması için üzerine düşeni yapıyor. Birileri tarafından saklanma ihtimali var. Harekete geçmesi halinde yakalanır. Birileri saklıyor. Yurtdışına çıkmış olabilir. Üçüncü ihtimal öldürülmüş olabilir. Bu üç ihtimal dışında bir ihtimal gözükmüyor. Serbest bırakılması ile ilgili iddianame hazırlandı. İhmali ve kastı olan kim varsa ortaya çıkarılması için üzerine gidiyoruz. En çok biz istiyoruz. Bunun hesabını soralım ve bütün bunların hespisini ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz. Hepsi bunun hesabını verecek. 

ENİS BERBEROĞLU'NUN TUTUKLANMASI

Mahkeme kararını hakimler verir ve gerekçeyi heyet yazar. Şimdi o yorumların hepsi siyasi değerlendirmeler. Bir hukukçu gözü ile değerlendirmek lazım. Bunu hakime, o gerekçeyi yazanlara sormak lazım.

KILIÇDAROĞLU'NUN YÜRÜYÜŞÜ 

Bazen şöyle bir bilgi geliyor. Yürüyor ama toplanma noktasında arabalara bindikleri yönünde. Kılıçdaroğlu yürüyorum diyor. İtibar etmek lazım. Adalet yürüyüşü hesaplı bir yürüyüş. Samimi değil. Birincisi, parti içi hesaplar. 16 Nisan oylamasında sonra Genel Başkanlık tartışmaları oldu ama bu yürüyüş başlayınca bıçak gibi kesildi böyle bakınca parti içi tartışmalar bitti.

Kılıçdaroğlu FETÖ'cülere karşı mı yürüyor? FETÖ'cülerle omuz omuza yürüyor. OHAL'i devlete ilan ettik biz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun güvenliğini polis Jandarma alıyor. Yol boyunca en ufak bir olay olmaması için önlem alınıyor. Bu tür provakasyonlar olmasın diye herkes uğraşıyor. DEAŞ terör örgütü yolda CHP'ye karşı bir eylem hazırlığında yakalandılar. Bu hükümet yürüyüşün başladığından beri  herkesin güvenliğini sağlamak için neyi eksik yaptı söylemeleri lazım. Herkes seferber oldu. Siz de böyle söyleyerek kendinizce hata oluşturuyorsunuz. Olmamış şeyleri olmuş gibi gösteriyorlar.

Kılıçdaroğlu keşke bir anket yaptırsa CHP'ye oy verenler dışında toplum bu yürüyüşe nasıl bakıyor? Ak Parti ortaya koyduğu her politikayı soruyor. Halk tavır koyunca vazgeçtiğimiz birçok iş var. Kılıçdaroğlu bir de etrafına bak. Bir anket yapsa yürüyüşe hemen son verir. Sadece etrafına bakıyor herhalde. 2007'de Cumhuriyet mitingleri vardı."