BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ, Edip Uğur'un tehdit iddiasına cevap verdi

Hükümet sözcüsü Bozdağ, istifa eden Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un "Aileme tehditler geliyor iddiasına "Öyle bir durum varsa yargıya gitsin" dedi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasını değerlendirdi. Bozdağ, tehditler aldığını söyleyen Uğur için; ''Öyle bir durum varsa yargıya gitsin" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün bir araya gelen Bakanlar Kurulu sonrası basın mensupların gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK ile alınan tedbirlerden biri olan kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken istenen "sakınca yoktur" belgesinin 15 Kasım'dan itibaren kaldırılacağını söyledi. İşte Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları;

''Barzani'nin yaptığı hatalarla yüzleşmesi şarttır. Sadece 'Referandumu dondurdum' demesi bu meseleyi çözmez, referandumun iptali şarttır. Bu büyük bir yanlıştı. Bu yanlış Ankara'dan Bağdat'tan Tahran'dan döndü. Barzani belki büyük hesaplar yaptı ama eldeki bulgurdan oldu. 

Barzani'nin kararı elbette bölgede yeni bir dönemi başlatacaktır. Parti başkanlığından ayrılmıyor yönetim başkanlığından ayrılıyor.''  

"BÜYÜK BİR EDEPSİZLİKTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir. 

"SAĞLIKLI BİR İNSAN BUNU SÖYLEYEMEZ"

Neye karşı darbe yapıldı. Türkiye'nin hükümetine karşı anayasal düzenine karşı darbe yapıldı. Foterini alan gitti. Milletin iradesini savunan bir dik görüşü Türkiye görmedi. Türkiye Cuymhuriyeti'nin cumhurbaşkanı ölümü göze alarak mücadeleye koştu. Cumhurbaşkanımıza diktatör demek, faşist demek akıl yoksunu insanların söyleyeceği birşeydir. Sağlıklı bir insan bunu söyleyemez.

AHMET EDİP UĞUR'UN İSTİFASI

Öncelikle sayın Uğur'un istifasının hayırlı olmasını diliyorum. Değerli bir arkadaşımızdır. Belediye başkanlığından istifa etmiş olması bu gerçeği değiştirmez. Değişim esasında halkımızın bizden talebi ve beklentisidir. Giden başkanlar da yerlerine gelecek başkanlar da bizim başkanlarımızdır. Yol arkadaşlığımız devam edecektir. Partiden istifa etmesi kendi takdiridir.

"TEHDİT VARSA YARGIYA GİTSİN"

Uğur'un tehdit edildiğine yönelik iddiasına da cevap veren Bozdağ "Böyle bir durum varsa yargıya gitsin" dedi.

Ahmet Edip Uğur istifa açıklaması olay! Ağlayarak bombaladı