BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL

Böylesi ancak İstanbul'da olur! Türbe üstü apartman...

İstanbul’un fethine katılan “mutlu askerlerden” Sarı Er'in mezarının üstüne apartman yapıldı. Apartmanın alt katında camekandan türbe gelenlere gösteriliyor...

Abone ol

Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul’u fethinde yanında savaşan askerlere “mutlu askerler” anlamında "Ni’melCeyş" deniyor. İşte bu “mutlu askerlerden” birisi de Sarı Er. Ancak "Sarı Er"e ait mezarın üzerine apartman yapılması yeniden sosyal medyanın gündeminde.

SARIYER'E İSMİNİ VEREN ASKER: Sarı Er’in İstanbul’un fethinin ardından İstanbul’un Sarıyer bölgesinde yaşadığı ve orada öldüğü söyleniyor. Rivayete göre bölgeye adını da bu “mutlu asker” vermiş. İstanbul’un o bölgesi “Sarı er” olarak anılıyormuş, yerel halk zamanla bunu “Sarıyer” yapmış.

MEZARIN ÜSTÜNE APARTMAN YAPTILAR: Milli Gazete geçen Kasım ayında Sarı Er’in mezarının üzerine, üç katlı apartman inşa edildiğini ortaya çıkarmıştı. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen 3 katlı apartmanın kiraya verildiği öne sürülmüştü.

YENİDEN GÜNDEM OLDU: Bu asker ve mezarının olduğu apartman tekrar sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları Sarı Er’in mezarının üstüne belediye tarafından ev yapılmasını tarihe saygısızlık olarak niteledi.