BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

Böyle şehit cenazesi görülmedi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın şehit cenazesinde yumruk yemesi yetkilileri yeni cenazelerde tedbir almaya itti.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Kayserili İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun cenaze töreninde 2 bin 500 polis görev aldı. Cenaze töreninde vatandaş ile protokol arasına etten duvar örülürken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu ise Ankara'dan gelen 60 polis korudu.

ŞEHİT ASKERİN EŞİ: BAK YANINDAYIM

Hunat Camii'nde şehit Birol Ünal için askeri tören düzenlendi. Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende cenazenin getirilişi esnasında eşi Ayten Mutlu'nun, "Bir tanem geldim, buradayım. Binamızı kırmızıya boyattım. Seni yalnız bırakmadım bak yanındayım" diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Şehidin annesi Zümrüt ve babası Ahmet Mutlu, musalla taşı üzerine konulan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, ellerinde Türk bayrağı taşıyan Duygu ve Berkan Mutlu, akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

CHP İL BAŞKANI İLE POLİSLER TARTIŞTI

41 gün içerisinde şehit düşen Kayserili şehitlerin yakınları da Mutlu ailesini yanlız bırakmazken, törene binlerce vatandaş katıldı.
CHP İl Başkanı Enver Özdemir, protokolün olduğu bölüme geçmek isterken polis tarafından engellendi. Kısa süreli tartışmanın ardından Özdemir, musalla taşı önündeki protokolde saf tuttu.

ÜÇ SAF ETTEN DUVAR

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan binlerce vatandaş ile protokol arasına 3 saf etten duvar ören polis, daha önceki olayların tekrarlanmaması için çaba sarf etti.

KİMLER VARDI?

Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mevlüt Bilici, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.

60 ÖZEL POLYİS BAKANI KUŞATTI

60 polis tarafından korunan Bakan Eroğlu, şehidin babası Ahmet Mutlu'yu teselli edip başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı Kuvvet Komutanlıkları, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise çelenk gönderdi.

PROTOKOL FARKLI YOLDAN GİTTİ

Namazın kılınmasının ardından şehit Mutlu'nun cenazesi askerler tarafından top arabasına konuldu. Şehidin ilköğretim 2. sınıf öğrencisi olan oğlu Berkay Mutlu da top arabasına elinde Türk bayrağı ile bindi. Bakan Eroğlu'nun da bulunduğu protokolün Kartal Şehitliği'ne farklı yoldan gitmesi dikkat çekti.