BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  MEDYA

Böyle şaka olmaz olsun!

Yurt genelinde bazı yerel gazete ve internet sitelerinin 1 Nisan dolayısıyla yayınladığı haberler bazen heyecana bazen de paniğe neden oldu.

Abone ol

Gazete, kaza yapmış bir aracın fotoğrafı ile 3 milletvekilinin fotoğraflarını da haberde kullanarak şu ifadelere yer verdi.

"AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Alp ile CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur-Ankara kara yolunda karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı. Olayda milletvekilleri ile diğer araçtaki 3 kişi yaralandı."

Burdur Gazetesi ise yüzülemeyen, balık yetişmeyen ve soda oranı çok yüksek olan Burdur Gölü’nü şaka konusu yaptı. Gazete birinci sayfasından verdiği haberde "Burdur Gölü tahlil sonuçlarıyla şaşırttı" başlığını kullandı. Bu haberde de şu ifadeler yer aldı.

"Greenpeace Örgütünce Burdur Gölü’nden alınan su numuneleri üzerinden yapılan tahliller açıklandı, sonuçlar şaşırttı. Tahlil sonuçlarına göre Burdur Gölü’nün suyunun içilebilecek evsaf ve kalitede olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Burdur Gölü sularının hali hazırdaki bu yapısıyla her derde deva olduğu belirlendi."

MİLLETVEKİLİNİ TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI YAPTILAR

Artvin’de yayımlanan "08 Haber" gazetesi, "Çolak Tarım Bakanı Oldu" manşetini kullanarak, "AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, sonunda Başbakan Erdoğan’ı pes ettirdi. Artvin Milletvekili Çolak, bugünden itibaren Tarım ve Köyişleri Bakanı oldu" ifadesine yer verdi.

Kentte 7 yıl önce haftalık olarak yayın hayatına başlayan ve son 2 yılını günlük olarak sürdüren "08 Haber" Gazetesinin "1 Nisan" şakası olarak yayımladığı haberde, olaya ilişkin farklı çevrelerden görüşler ile vatandaş görüşlerine de yer verildi.

Gazetenin, haberin "1 Nisan" şakası olarak yayımladığını yarınki sayısında duyurması bekleniyor.

PAMUKKALE TRAVERTENLERİNİ PEMBELEŞTİRDİLER

Denizli’nin Acıpayam ilçesinden yayın yapan "acipayam.com" internet sitesi, 3 yıldır her 1 Nisan tarihinde yayınladığı şaka haberlerine bir yenisini daha ekledi.

Site, bugün yayımladığı haberle abonelerine ve ziyaretçilerine dünyaca ünlü Pamukkale travertenlerinin pembe renge büründüğünü duyurdu.

İnternet sitesinde, "Bu sabah Pamukkaleliler travertenleri pembe görünce şaşakaldılar" ifadeleriyle başlayan haberde, şu ifadelere yer verildi.

"Telefonla görüşünü aldığımız PAÜ Jeoloji bölümünden Prof. Dr. Haldun Uyar’ı Pamukkale’de yakaladık. Uyar, kesin tahliller ve incelemeler yapılmadan bir şey söylemenin güç olduğunu, ancak tahmini olarak suyun yapısının değiştiğini belirterek, ’Bunu sağlayabilecek pembeleşmeyi sağlayan pinkosyum diye bir element var ve bunu yapan bu elementse Pamukkale’nin altı uranyum dolu olabilir’ dedi. Denizli ve çevresinden haberi duyan herkesin Pamukkale yollarına düştüğünü gördük. Ancak jandarma, Pamukkale’ye 2 kilometre kala kontrol noktası oluşturmuş ve kimseyi içeri almıyor. İlk incelemelerin sonucuna göre Pamukkale kasabasının boşaltılabileceği söylentileri yayılmaya başladı."

MAĞARADA 12 TON ALTIN BULDURDULAR

Kırıkkale’de yayın yapan "haber71.net" internet sitesi, 1 Nisan şakası olarak Keskin ilçesinde 12 ton altın bulunduğunu duyurdu.

Sitenin, "Keskinliler artık milyoner" başlığıyla verdiği haberde, Kültür ve Turizm Bakanlığının Sulu Mağara mevkisinde 12 ton altın bulunduğunu, altınların ilçe halkına eşit miktarda dağıtılacağı ifadelerine yer verildi.

Haberi okuyan Keskinliler, belediye başkanlığı ve kaymakamlığa giderek haberin detaylarıyla ilgili bilgi almak istedi.

Gelişmeler üzerine Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Bayram Sakallı, sitenin editörünü arayarak bilgi aldı. Daha sonra yetkililerce vatandaşlara haberin "1 Nisan şakası" olduğu açıklandı.

BELEDİYE BAŞKANINI ADALET BAKANI YAPTILAR

Konya’da yayımlanan Konya Postası Gazetesi, bugün manşetinde "Akyürek Bakan oluyor" başlığıyla, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı olağanüstü kabine değişikliği ile Adalet Bakanı olacağı şeklinde bir habere yer verdi.

Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Akyürek’in 2004’ten bu yana yaptığı hizmetlerle Erdoğan’ın takdirini kazandığı belirtilen haberde, "2009’da yapılan yerel seçimlerde de rekor seviyedeki oy oranı ile AK Parti’de öne çıkan Başkan Akyürek’e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre bu haberin çok yakın bir zamanda gerçekleşeceği bildirildi" denildi.

Haberde ayrıca Ahmet Davutoğlu ile birlikte Başkan Akyürek’in de Adalet Bakanı olmasıyla Konya’nın kabinede 2 bakanının olacağı ifadesine yer verildi.

Gazetenin iç sayfasında ise manşetteki haberin tamamen hayal olduğu duyurularak, "Bugün 1 Nisan ve şaka konusunda en hoşgörülü olduğumuz bir gün olması nedeniyle biz de sizin hoşgörünüze sığınarak şaka yapalım istedik" denildi.

GAZETEYİ UYDURMA HABERLERLE ÇIKARTTILAR

Çanakkale’de günlük yayımlanan İşte Çanakkale Gazetesi okuyucuları, gazetedeki haberler karşısında şaşkınlık yaşadı.

Gazetenin ilk sayfasına "Son Dakika" ibaresiyle "Her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Bağışta Bulunacak" haberi verildi.

Haberde, hükümet yetkililerinin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden bir an önce çıkabilmek için dün akşam bir araya gelerek bir yasa tasarısı hazırladığını ve vatandaşların devlete bağışta bulunacağının kararlaştırıldığı belirtildi.

Gazetede, şu haberlere yer verildi.

"Türkiye İstatistik Kurumu’nun Açıklaması: 2010 yılı kişi başına düşen yurt içi gayri safi hasıla 88 bin 017 dolar olacak. ÖSS, ÖYS, KPSS, SBS, LGS, ÜDS ve buna benzer ne kadar sınav varsa kaldırıldığı öğrenildi. Dünya Üniversiteler Kongresi’ne 16 milyon 768 bin 17 kişinin geleceği öğrenildi. Yatacak yer sorunu var, bu yüzden Kızılay’dan çadır istendi. Bugün Çanakkale’de tufan etkili olacak. Genç, yaşlı, kadın, erkek, kalbi olan olmayan hiç kimse sokağa çıkmasın..."


Gazetenin yayın danışmanı Tunca Yüğnük, yaptıkları şaka haberleriyle insanları güldürürken düşündürdüklerini söyledi.