BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Böyle olur Rizeli sürücünün çözümü

Yurdum insanı için sıcaklar sorun değil. Hele bir de Karadenizli iseniz pratik akılla sorunları bir bir aşarsınız.

Abone ol

Rizeli Mehmet Erkan, yaylaya çıkarken hararet yapan 1972 model arabasının motorunu serinletmek için vantilatör taktırdı.

Murat 124 marka Serçe otomobilin ön tamponuna yaptırdığı vantilatörle yaylaya çıkışında artık sorun yaşamadığını belirten Mehmet Erkan (44), "Vantilatörden önce bir yılda en az 5 kez sanayiye gitmek zorunda kaldım" dedi.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde oturan Mehmet Erkan, yaz aylarını geçirmek için gittiği Hemşin Yaylası'na çıkarken motoru zorlanan 1972 model Murat 124 Serçe otomobilinin ön tamponuna 50 milyon liraya vantilatör taktırdı.

Altı yıl önce satın aldığı araçla yaylaya ilk çıkışında çok zorlandığını anlatan Erkan, "Yüksek rakıma çıkan araç, hararetlenen motorundan dolayı sürekli arıza verince beş kez sanayiye gitmek zorunda kaldım. Beş yıl önce vantilatör taktırarak bu sorunu çözdüm. Vantilatörden dolayı hararet yapmayan motor, yaylaya çıkarken herhangi bir sorun çıkarmıyor" diye konuştu.

Vantilatörlü otomobilinin Karadeniz yaylalarında büyük ilgi gördüğünü kaydeden Erkan, "33 yaşındaki otomobilin sorunsuz bir şekilde yaylaya çıktığını gören herkes soluğu motor ustalarında alıyor" dedi.