BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Böyle olur gorilin sevgisi (video)

Doğu Afrika ülkesi Uganda’daki milli parkta dolaşan iki Amerikalı turist, kamplarına gelen dağ gorillerinin sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Abone ol

Turistler, vahşi gorillerden korksalar da panik yapmadı ve yaşananları saniye saniye kameraya kaydetti. Yavru gorilin turisti yanağından öpmesi renkli görüntüler oluşturdu.

İlginç olay, geçtiğimiz günlerde ülkenin güneybatısındaki Bwindi Milli Parkı’nda gerçekleşti. Amerikalı gazeteci Anderson Cooper ve John adlı arkadaşının kamp yerini bir goril ailesi ziyaret etti. Cooper, sakin bir şekilde gorillerin geçişini görüntülemeye başladı. Bu sırada anne ve yavruları, ani hareketler yapmaktan kaçınan gergin haldeki John’ın yanına geldi. Anne goril ve yavruları Amerikalı turistin saçını okşadı. Turistle iyice samimi olan yavru goril, John’ı yanağından da öptü. Turistin bu sırada kaçmaması ve yüzünü kapatması ilginç görüntüler oluşturdu. 

Yaşananlar, saniye saniye Anderson Cooper’ın kamerasına yansıdı. Turistlerin başına gelen sıradışı olay, video paylaşım sitelerinde kısa sürede yüzbinlerce kişi tarafından izlendi.
Dağ gorillerinin nesli, yasak alanlarda avcılık yapanların cinayetleri yüzünden tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. İnsanlar yüzünden giderek saldırganlaşan dağ gorilleri sadece Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Uganda arasındaki Virungas yanardağ silsileleri üzerinde yaşayabiliyor. Günümüzde bunlardan ancak 280-300 kadarı hayatta kalabildi.