BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

Böyle korkunç yeğen görülmedi

Kayseri'yi sarsan vahşet. 76 yaşındaki dayısını ve yengesini hunharca öldürden üniversiteli genç, tüyler ürpertti.

Abone ol

Kayseri’de 29 yaşındaki genç, 76 yaşındaki dayısı ile yengesini öldürdü. Dayısını traktörün arkasındaki pullukla tarla sürer gibi üzerinden geçerek öldüren katil zanlısı, evde yemek pişiren yengesinin başını bıçakla gövdesinden ayırdı.

Evdeki paraları alıp otostop çekerek köyden ayrılan genci Jandarma ve polis her yerde arıyor.

İstanbul’da yaşayan emekli din kültürü öğretmeni olan babanın Marmara Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü mezunu oğlu Yasin Soytürk,köydeki dayısı İsmail Tekdemir’i (76) ziyarete geldi. 3 gün boyunca yengesi Saniye (73) ve dayısı İsmail ile birlikte kalan Soytürk, perşembe günü dayısı İsmail Tekdemir ile birlikte tarla sürmeye gitti.

PULLUKLA ÜZERİNRDEN GEÇTİ

Tarlayı sürmek için traktörün üzerine çıkan Soytürk, traktörle geri geri gelerek arkasındaki dayısına çarpıp yere düşürdü. Yarı baygın haldeki İsmail Tekdemir’i traktörden inerek önce bıçaklayan Soytürk, daha sonra pullukla üzerinden geçerek parçaladı. Cesedi tarlanın kenarında bulduğu naylonla örten katil zanlısı Soytürk, cinayetin ortaya çıkmasını önlemek için traktörün arkasındaki pulluğu da dayısının üzerine indirdi.

BAŞINI GÖVDESİNDEN AYIRDI

Hiçbir şey olmamış gibi köye dönen zanlı, traktörü evin önüne park ettikten sonra içeri girdi. Mutfakta yemek pişiren Saniye Tekden, yanına gelen Soytürk’e dayısının nerede olduğunu sordu. Bu sırada, ocağın üzerindeki tencereyi karıştıran Tekdemir’in arkasına geçen Yasin Soytürk, yaşlı kadının boğasını kesti. Kanlar içinde yere yığılan Saniye Tekden’in başı gövdesinden ayrıldığı için olay yerinde can verdi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA YENGESİNİN PİŞİRDİĞİ YEMEKTEN YEDİ

Evdeki para ve takıları alan katil zanlısı, ocağın üzerindeki yemekten yedikten sonra evden çıktı. Köy meydanına çıkan zanlı, otostop çekerek köyden ayrıldı. 2 gün boyunca haber alınamayan İsmail ve Saniye Tekdemir çiftinin öldürüldüğü, tarlaya giden çocuklar tarafından bulundu. Yerde yatan cesedi fark eden çocuk, durumu köylülere haber verdi. İsmail Tekdemir’in cesedini olay yerine jandarma ekipleriyle birlikte gelen Emir Şahin Tekdemir teşhis etti. Cinayet haber vermek için eve geldiklerinde ise Saniye Tekdemir’in mutfaktaki cansız bedeni bulundu.

İsmail ve Saniye Tekdemir’in cenazeleri otopsi için Tomarza Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Cinayeti soruşturan Jandarma katil zanlısı Yasin Soytürk’ü yakalamak için çalışma başlattı.

BEBEK AĞLADIĞI İÇİN FIRLATILIP DÖVÜLDÜ İDDİASI

[PAGE]

Mersin'de 7 aylık bir bebeğinin annesi tarafından 'ağladığı' için tahta divanın üzerine fırlatılarak darp edildiği ileri sürüldü. Hastaneye kaldırılan çocukta herhangi bir darp izi veya kırık çıkığa rastlanmazken, doktorlar bebeğin biraz hırpalanmış olabileceğini belirtti.

İddiaya göre olay, Sağlık Mahallesi 86008 Sokak 26 numaralı evde meydana geldi. 7 aylık bebeği Efe C. ile birlikte komşu ziyaretine giden anne F.S., bir süre sonra polisi arayarak bebeğini kucağından düşürdüğü ihbarında bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, ambulansı arayarak çocuğun hastaneye kaldırılmasını sağladı. Bu sırada görgü tanıkları, kadının çocuğunu kendisinin yere attığını belirtince polis anneyi gözaltına aldı.

Çocuğunun, annesi tarafından yere atılıp darp edildiğini duyarak olay yerine gelen baba Turan C., anneden şikayetçi oldu. F.S. ile 18 ay önce birlikte yaşamaya başladıklarını, aralarında resmi nikah olmadığını belirten baba Turan C., "Ben emekliyim. Bu kadın parklarda yatıyordu. Acıdım, evime aldım. Ardından bebeğimiz oldu. Benim önümde böyle bir olay yapmamıştı. Şikayetçiyim, çocuğumu ben büyüteceğim" dedi. Eşinin akli dengesinin yerinde olmadığını, psikolojik sorunları olduğunu ileri süren şahıs, daha önce hiç böyle bir şey yapmadığını da belirtti.

Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan bebeğin hayati tehlikesinin olmadığı ifade edilirken, baba Turan C., çocuğunu acil serviste biberonla beslemeye çalıştı. Hastanedeki hasta yakınları da çocukla yakından ilgilenerek olaya tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

2 YAŞINDAKİ ÇOCUK EVDE NASIL MAHSUR KALDI?

[PAGE]


Çorlu'da annesinin komşuya gitmesini fırsat bilen 2 yaşındaki çocuk kapıyı üzerine kilitleyince evde mahsur kaldı. 2 yaşındaki çocuğu camdan 4. kattaki eve giren itfaiye ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, olay, Reşadiye Mahallesi 9. sokak 1. Aralıkta yer alan kaylı apartmanında meydana geldi. Apartmanın 4. Katında oturan Fatma A., 2 yaşındaki kızı Fatoş`u evde bırakarak kısa süreliğine komşusuna gitti. Annesinin evden çıkmasını fırsat bilen küçük Fatoş kapıyı üzerine kilitleyince evde mahsur kaldı.

Evine döndüğünde kapının açılmadığını gören anne Fatma A. Kısa süreliğine panik yaşarken, önce komşularına ardından da itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri açık olan dairenin camından içeri girdi.

İtfaiye ekipleri Mahsur kalan küçük Fatoş'u kurtarıp annesine teslim etti. Rahat bir nefes alan anne Fatma A.basın mensuplarının ısrarlı sorularına yanıtsız bırakarak kızı ile beraber evine gitti. Olayı gören ve aynı apartmanda oturan çocuklar ise "Fatoş annesi dışarı çıktıktan sonra sandalyeye çıkarak kapıyı kilitlemiş ve içeride kalmış" dedi.

HERKESİN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

[PAGE]

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir işadamı, çarşı merkezinde vatandaşların gözü önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre saat 15.10 civarında, Edremit Belediyesi'nin altında bulunan lokantanın önünden geçen ilçenin tanınmış işadamlarından İGS isimli mağazanın sahibi Fethi Büyükdalgıç, S.D. isimli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Bayram alışverişinde olan vatandaşların gözleri önünde tabanca ile 6 el ateş ettiği öğrenilen S.D., olay yerinden kaçarken polisler tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Mermilerden 4 tanesi göğsüne isabet alan Fethi Büyükdalgıç, kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin Edremit Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Büyükdalgıç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Büyükdalgıç'ın yakınları, acı haberi duyunca büyük bir üzüntü ve şok yaşadı.

SEN MİSİN İHALEYE GİREN?

[PAGE]

Malatya Devlet Hastanesi'nde yapılan bir ihaleye katılan taraflar arasında çıkan kavgada bir kişi dövülerek yaralanırken, şüphelilerde 1 tabanca ele geçti.

Devlet Hastanesi'ndeki ihale sırasında dövülerek yaralanan 38 yaşındaki Ş.G., polise verdiği ifadede, ihaleye katıldığını, ancak bazı kişilerin "Niye katılıyorsun?" diye kendisini dövdüklerini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili olarak 32 yaşındaki Y.H., 22 yaşındaki C.A. ve 22 yaşındaki E.A. adlı şahısları, 1 adet tabanca ve 7 mermiyle yakaladı.

3 şahıs hakkında "İhaleye Fesat Karıştırmaya Teşebbüs, Kasten Yaralama ve Ruhsatsız Silah Taşıma" suçlamasıyla işlem başlatıldı.

EV KİRASINI ÖDEYEMEYİNCE

[PAGE]

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2 aydır ev kirasını ödeyemeyen bir kişi, evden atılma korkusu nedeniyle apartmanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi.

Edinilen bilgiye göre, Karabük'ün Safranbolu ilçesinden Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelip Yalı Caddesi'ne yerleşen İbrahim Daloğlu(39), işleri yolunda gitmeyince 2 aydır ev kirasını ödeyemedi.

Evden çıkarılma korkusu yaşayan Daloğlu, girdiği bunalım sonucu oturduğu apartmanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Polisler tarafından ikna edilen şahıs, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

YAŞLI ÇİFTİN SIRA DIŞI KAZASI

[PAGE]

Hatay'da çapa motoru olarak bilinen tarım makinesine ayaklarını kaptıran yaşlı adam, ayaklarının kurtarılması için tarım makinesi ile birlikte ambulansla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getirildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Çekmece beldesinde meydana geldi. Çiftçi Gazel Haskioğlu (59) kendisine ait tarlayı, çapa motoru olarak bilinen küçük tarım makinesiyle işlemek için sabah saatlerinde çalışmaya başladı. Haskioğlu, bir anda ayağının sıkışması sonuncu yere düşerek feryat etmeye başladı.

Yakınları tarafından acılar içinde kıvranırken bulunan yaşlı adam, 112 Acil Servis ekipleri ile Sivil Savunma ekipleri tarafından belden aşağısını kaptırdığı tarım makinesiyle birlikte Antakya Devlet
Hastanesi'ne götürüldü. Talihsiz çiftçinin sıkıştığı yerden çıkarılması için gerekli imkanların olmadığı anlaşılınca, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Ancak yaralının Adana'ya kadar yolculuk edebilmesi için tarım makinesinin direksiyon ve yürüyen aksamı kesildi. Yolculuğa hazır hale getirilen yaralı adam, ambulansla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getirildi.
Sağlık görevlilerini şaşkına çeviren Haskioğlu hemen ameliyata alındı. Hastane önünde hazır bulunan Sivil Savunma Ekipleri de kurtarma operasyonlarında kullandıkları araçlarla ameliyata girerek doktorlara yardımcı oldu. Yetkililer Haskioğlu'nun hala ameliyatta olduğunu, ameliyatınsa uzun sürebileceğini belirtti.

ÖNCE SEVİNDİRİP SONRA DOLANDIRDILAR

[PAGE]


Bursa'da, bankamatiklerden maaşlarını çeken yaşlıları mendile sarılmış bir deste dövizle kandırıp paralarını çaldıkları iddia edilen 3 dolandırıcı, polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ATM'den emekli maaşını çeken 63 yaşındaki H.S., 3 kişi tarafından dolandırıldığını belirterek polise başvurdu. Mağdur H.S., polise verdiği ifadesinde, "ATM'den paramı çekmiş, eve gidiyordum. Yanıma yaşlı biri geldi. Emekli olduğunu söyledi. Sohbet ederek yürümeye başladık. Bir süre sonra yanımdaki kişi, yerde bir mendil dolusu dolar buldu. Bana bu parayı birlikte paylaşmayı teklif etti. Ben de kabul ettim. Ara bir sokakta paraları paylaştık. Tam bu sırada yanımıza iki kişi
geldi. Paraların kendilerine ait olduğunu belirterek bizi polise ihbar etmekle tehdit edip üzerimizdeki bütün paraları istedi. Yanımdaki kişi, kendi payına düşen dolarların tamamını bana verip üzerimdeki paraları aldı. 'Ben onları kandırır, hemen yanına gelirim' dedi. Ben de maaşımın tamamını verdim. Uzun süre kimse geri gelmedi. Cebimdeki dolarları çıkarıp baktığımda sadece üzerindeki bir tanesinin gerçek, diğerlerinin gazete kağıdı olduğunu gördüm" dedi.

Güvenlik kameralarını mercek altına alan ekipler, zanlıların yakalanması için alarma geçti. Bursa, Sakarya ve İzmir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 3 zanlının Bursa'da 9, İzmir'de ise 12 kişiyi aynı yöntemi kullanarak dolandırdıkları tespit edildi. S.T. (65), H.C.P. (34) ve H.C. (49) isimli şüpheliler adliyeye sevk edildi.