BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Konya'da ben 'Peygamber efendimizin temsilcisiyim' diyerek dolandırıcılık yapan Saffet Demir suçüstü yakalandı

Abone ol

Konya’da yolda gördüğü 35 yaşındaki Ersen G.’ye, ’sen seçimiş insansın. Ben Hızır Aleyhisselamım, ben Peygamber efendimizin temsilcisiyim, fakir çocuklara yardım ediyorum, sen de yardım et’ diyerek 710 lirasını dolandıran 45 yaşındaki Saffet Demir, polisin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Aziziye Mahallesi Aziziye Caddesi üzerinde meydana geldi. Market işleten Ersen G., Bedesten Çarşısı’ndan aldığı malzemelerini otomobiline yüklediği sırada yanına uzun sakallarıyla dikkat çeken Saffet Demir yaklaştı. Ersen G.’ye ’sen seçilmiş insansın. Ben Hızır Aleyhisselamım, ben Peygamber efendimizin temsilcisiyim, fakir çocuklara yardım ediyorum, sen de yardım et’ diyerek dua okumaya başladı.

DUA OKUDUKCA PARA MİKTARI ARTTI

Ersen G. önce 10 lira verdi. Saffet Demir, dua okumayı sürdürünce, bu kez 300 lira daha verdi. Saffet Demir, dua okumaya devam etti. Bundan etkilenen Ersen G., bu kez 400 lira daha verdi. Saffet Demir, Ersen G.’ye ’biraz daha yardım et’ dedi. Bu sırada yaya olarak devriye gezen Güven Timi ekipleri, Ersen G. ile Saffet Demir’in yanından geçerken konuşmaları ve davranışları dikkatini çekti. Bunun üzerine polis, iki kişiyi takibe aldı.

Ersen G., üzerinde para kalmadığını belirtip, bankadan çekebileceğini belirtti. Ersen G. hemen yakındaki bir bankanın ATM’sinden bin lira çekti. Ardından yaklaşık 100 metre ilerideki bir işhanının içeri giren Ersen G., bin lirayı Saffet Demir’e vermek isterken polis baskın yaptı.

’ÇOCUĞUM HASTA, BANA YARDIM EDİYORDU’

Dolandırıcılıktan sabıka kaydı bulunan Saffet Demir gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Saffet Demir polise verdiği ilk ifadesinde, "Çocuğum hasta, bana yardım yaparmısın dedim, para istedim. Çocuğumun çok hasta olduğunu söyleyince daha çok para verdi" dedi

Saffet Demir, yapılan sorgulamanın ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada gazetecilerin ’Hızır Aleyhisselamım diyerek dolandırıcılık yaptığınız iddia ediliyor?’ sorusu üzerine küfür ederek, "Hızır Aleyhisselam, boynuna çöksün senin" diye tepki gösterdi. Demir, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.