BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  GÜNCEL

Böyle boşanma tazminatı görülmedi

Monaco futbol kulübünün sahibi ünlü Rus zengin Dmitry Rybolovlev, boşandığı eşine 4,5 milyar dolarlık (yaklaşık 9.5 milyar lira) rekor tazmi...

Abone ol

Monaco futbol kulübünün sahibi ünlü Rus zengin Dmitry Rybolovlev, boşandığı eşine 4,5 milyar dolarlık (yaklaşık 9.5 milyar lira) rekor tazminat ödeyecek.
Dmitry Rybolovlev ile eski eşi Elena Rybolovleva’nın 2008 yılında başlayan boşanma davasının sonuçlandığı açıklandı. Mahkemenin verdiği karara göre ünlü oligark Dmitry Rybolovlev, eski eşine tam olarak 4,504,863,484 milyar dolarlık tazminat ödeyecek. Belirlenen tazminat tutarının, Dmitry Rybolovlev’in mal varlığının yarısına denk gelecek şekilde hesaplandığı ifade edildi. Bu rakam belirlenirken oligarkın gayri menkulleri ve Yunanistan’da bulunan özel adası da hesaba katıldı. Çiftin 13 yaşındaki kızı Anna’nında velayetini kazanan Elena Rybolovleva, kızının eğitimi sırasında kullanılması için satın alınan New York’taki Central Park manzaralı 88 milyon değerindeki evin de haklarına sahip oldu.
Elena Rybolovleva’nın 24 yıl süren evliliği bitirme nedeninin kocasının partilerle geçen hızlı hayatı ve bu partilerde genç kızlarla fazla yakınlaşması olarak ifade edildi.
Dmitry Rybolovlev Sovyet Rusya sonrası ekonominin serbestleşmesiyle zengin olan ufak bir gruptan. Ruslar bu grubu oligarklar olarak isimlendiriyor. Rybolovlev, Uralkali isimli Rus gübre firmasının sahibi.
(İHA)