BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  GÜNCEL

BOTAŞ'ta yangın Irak'ın petrolü yandı

BOTAŞ'ın Adana Ceyhan'da bulunan petrol tesislerinde yangın çıktı. Kısa sürede dumanlar içinde kalan tesiste yangın kontrol altına alındı.

Abone ol

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Adana Ceyhan'daki petrol tanklarında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yangın çıkan tankın Merkezi Irak hükümetinin petrol şirketi olan SOMA'ya ait olduğu öğrenildi.

Merkezi Irak Hükümeti'nin petrol şirketi olan SOMO'ya ait tanklarda bugün saat 8.20’de çıktığı öğrenilen yangının dumanı bütün çevreyi kapladı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, yangın 2 ve 3 nolu kulelerin arasında bulunan T3 tankında çıktı. İçi boş olan tankın bakım onarım çalışması sırasında oksijen sebebiyle kıvılcım aldığı, bu sırada tankın içinde bulunan petrol atıklarının tutuştuğu öğrenildi.

botas-ceyhan-tesislerinde-yangin-cikti.-jpg.jpg
 Öte yandan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yangınla ilgili 'BOTAŞ'ın Ceyhan'daki tesislerinde boş halde olan bir depolama tankında bakım çalışmaları sırasında saat 8.20'de bir yangın meydana gelmiştir. Aynı anda otomatik söndürme sistemi devreye girmiş ve diğer itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın söndürüldü. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil' bilgisini verdi.

Bilindiği gibi BOTAŞ'ın Ceyhan tanklarında bir süredir Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin petrolü depolanıyordu. Geçen Hafta Bölgesel Yönetim ile Merkezi Irak hükümetinin anlaşması üzerine yeniden SOMO petrolü de Ceyhan'da depolanmaya başlanmıştı.


botas-ceyhan-tesislerinde-yangin-cikti.jpg