BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,82
ALTIN 2.476,59
HABER /  GÜNCEL

Boston zanlıları 'New York'u da hedefliyordu'

New York belediye başkanı Bloomberg, Boston maratonuna bombalı saldırı düzenleyen şüphelilerin bir sonraki hedefinin New York olduğunu açıkladı.

Abone ol

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Boston Maraton'una bombalı saldırı şüphelilerinin bir sonraki hedeflerinin New York'taki Times Meydanı olduğunu açıkladı.

Bloomberg, şüphelilerden hayatta kalan Cahar Tsarnaev'in Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'a verdiği bilgide, kendisinin ve erkek kardeşinin, bir sonraki hedefin New York olacağını söylediğini aktardı.

Emniyet yetkilisi Raymond Kelly gazetecilere yaptığı açıklamada şüphelilerin elinde bir düdüklü tencere bombası ile beş boru tipi bomba olduğunu açıkladı.

15 Nisan'da Boston'da düzenlenen saldırıda üç kişi ölmüş, 260 kişi ise yaralanmıştı.

Bloomberg, dün New York belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, "Dün gece FBI tarafından, hayatta kalan şüphelinin, bir sonraki hedeflerinin New York olduğunu söylediği konusunda bilgilendirildik" dedi.

Belediye başkanı ayrıca, "Şüpheli ve ağabeyi, otomobille New York'a gidip, patlayıcıları Times Meydanı'nda patlatmayı hedefliyorlarmış." da dedi.

Kelly ise, iki kardeşin, bir otomobili sürücüsüyle bilkte kaçırıp geçen Perşembe günü New York'a gitmeyi planladıklarını da söyledi.

Kelly, planın, kaçırılan araçta yeterince yakıt olmadığını fark etmeleri üzerine başarısızlığa uğradığını, sürücünün bir benzin istasyonunda durduklarında kaçmayı başarıp polise haber verdiğini söyledi.

Polisin, kaçırılan arabadaki iki kardeşi durdurduğunu, çıkan silahlı çatışmada Tamerlan Tsanaev'in öldüğü bildiriliyor.

Massachusetts kolluk kuvvetlerini şüphelileri durdurmalarından ve çalışmalarından dolayı öven Bloomberg, bu kişilerin, "saldırıyı gerçekleştirme kapasitelerinin olduğunu" biliyoruz da dedi.

Küçük kardeş Cahar Tsarnaev'in New York'a geçen sonbaharda en az bir kez gittiği de gelen haberler arasında.

Bu arada, Cahar Tsarnaev'in tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilip, hapishaneye konulduğu açıklandı.