BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,63
HABER /  POLİTİKA

Boşnaklardan Erdoğan'a büyük ilgi!

Erdoğan'ı anlatan kitap, Bosna Hersek'te satış rekorları kırıyor.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan ''Recep Tayyip Erdoğan-Bir liderin doğuşu'' adlı kitabın Boşnakçası, Bosna Hersek'te büyük ilgi gördü.

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazarlı Avdiya Salkoviç'in Boşnakça'ya çevirdiği ''Recep Tayyip Erdoğan-Bir liderin doğuşu'' adlı kitap, Bosna Hersekli ''Dobra Knjiga'' yayınevi tarafından yayımlanmasının ardından, okuyucular tarafından ilgiyle karşılandı.
 
Novi Pazar'da ''Svetionik'' yayınevleri tarafından okuyucuyla buluşan kitap, bu süre içerisinde Bosna Hersek'te en fazla satılan kitaplar arasına girdi.
 
Kitabı Boşnakça yayınlayan yayınevi sahibi İzedin Şikalo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''kitabın Bosna Hersekli okuyucular arasında coşku yarattığını'' söyledi. Şikalo, ''Saraybosna'da düzenlenen kitap fuarında bu kitabın en çok sattığından eminim. Kitaba ilgi çok büyük'' dedi.
 
Şikalo, yayımladıktan sonra herkesten büyük övgü aldıkları kitaba ilişkin tepkilerin de son derece olumlu olduğunu belirtti.
 
Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli ile yazar Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ''Bir Liderin Doğuşu: Recep Tayyip Erdoğan'' kitabı, Şubat ayında Boşnakça yayımlanmıştı.
 
Başbakan Erdoğan'ın gençlik yıllarından başlayarak başbakanlık koltuğuna oturduğu güne kadar geçen siyasi yaşamının ele alındığı kitap, Bosna-Hersek'te ''Radanje Lidera: Recep Tayyip Erdogan'' adıyla okuyucuyla buluşmuştu.