BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Boşluk New York yolcusu

New York National Museum Creative Mischief Festivali'nde bu yıl ilk kez bir Türk filmi yer alıyor.

Abone ol

Orhan Murat Bahtiyar’ın meme kanserine dikkat çeken ‘Boşluk’ isimli kısa filmi, 15 - 24 Mayıs tarihlerinde National Museum’da gösterilecek.

Amerika'nın en iyi görsel sanat okullarından biri olan National Academy kapsamındaki National Museum'da, her yıl düzenlenen görsel sanatlar festivali Creative Mischief’de bu yıl ilk kez bir Türk filmi yer alıyor. Orhan Murat Bahtiyar’ın yönetmenliğini yaptığı Boşluk isimli kısa film, festival kapsamında National Museum’da gösterilecek.

Gerçek bir kanser mücadelecisi olan Canan Perdahlı ile Sanja Hurem’in rol aldığı Boşluk, geçirdiği meme kanseriyle birlikte memesinin yanında hayatında başka şeyleri de kaybettiğini fark eden ve derin bir eksiklik duygusu yaşayan bir kadının mücadelesini konu alıyor. Filmin müzikleri ise İtalyan Cristina Nadan’a ait.

Aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı olan yönetmen Orhan Murat Bahtiyar, 1986 Çorum / Sungurlu doğumlu. TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan, Bahtiyar’ın, Adımsız Kareler ve Bilinmeyeni Yaşayanlar isimli iki kişisel sergisi bulunuyor. Boşluk sanatçının ilk filmi . Halen New York’ta yaşayan Bahtiyar, mühendislik eğitiminin yanı sıra Uluslararası Fotoğraf Merkezi ve New York Görsel Sanatlar Enstitüsü’nden sinema ve fotoğrafçılık üzerine dersler alıyor.
National Museum Creative Mischief Festival in New York Festival sinema, resim, fotoğraf veya heykel olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Sergilenecek eserler dünyanın farklı bölgelerinden 25 sanatçı tarafından seçiliyor. Bu yıl ilk kez jüride Ulusal Akademi Direktörü Maurizio Pellegrin de yer almış. Festival geçtiğimiz yıl TimeOut tarafından New York'un en önemli 5 sanat festivalinden biri olarak gösterildi.