BIST 9.543
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,04
HABER /  EKONOMİ

Borsa'dan son dakika Bank Asya açıklaması

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Bank Asya hisselerinin işleme açılmasıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "5. İstanbul Finans Zirvesi"nde (IFS) basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bank Asya'nın bugün 1. seanstan itibaren borsada yeniden işleme açılmasına ilişkin soruya Turhan, bu konunun çok hassas olduğunu belirterek, bu konuda yazılı açıklamalarla yetinilmesi gerektiğini kaydetti.

"Hisselerin kapatılmasındaki ana neden ortaklık ve yönetim yapısındaki belirsizlikti, bu ortadan kalktı mı?" şeklindeki soruya Turhan, "Bu konuyla ilgili benim yapacağım farklı bir açıklama yok" cevabını verdi.

Turhan, Borsa İstanbul'da bir tahtanın bir ay kapalı kalmasının yabancı yatırımcıda tedirginlik yaratıp yaratmayacağına ilişkin soru üzerine ise yatırım ortamının iyileştirilmesinin kendilerinin birinci önceliği olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ama yatırım ortamının iyileştirilmesi hem piyasa ekonomisinin bütün kural ve kurumlarıyla işlemesine bağlı. Düzenleyici ve denetleyici önlemler de piyasa ekonomisinin bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir şekilde işlemesini yönetmeye odaklanır. Olaylar hepimizin gözünün önünde cereyan etti. Dolayısıyla benim bu konuyla ilgili fazla bir şey söylemem gereksiz."

"Deutsche Bank ile Citibank'ın sizinle bir teması oldu mu?" sorusunu da Turhan, "Hayır" şeklinde yanıtladı.

Bank Asya tahtasının açılmadan önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile görüşülüp görüşülmediğine yönelik soruya Turhan, bütün ilgili kuruluşlarla 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nda borsalara yüklenmiş olan iş birliği, bilgi alışverişi ve teknik destek anlamında görüştüklerini dile getirdi.

Borsada manipülasyon yapıldığı iddialarına ilişkin soru üzerine ise Turhan, sadece bu hisse ile ilgili değil, bütün hisselerle ilgili sürekli olarak çalıştıklarını, elde ettikleri bulguları Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile paylaştıklarını da sözlerine ekledi.