BIST 9.567
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.481,34
HABER /  EKONOMİ

Borsa İstanbul'dan dolar hamlesi hepsi TL'ye çevrildi

Borsa İstanbul yükselen dolar kuruyla mücadele için tüm nakdi varlıklarını Türk Lirası'na çevirme kararı aldı

Abone ol

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek için, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirası'na çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının ardından yeni bir karar aldı.

Borsa İstanbul, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir" denildi.

NE KADARLIK PARA TL'YE ÇEVRİLECEK?

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, ne kadarlık varlığın çevrileceği ile ilgili olarak BloombergHT'ye yaptığı açıklamada, "Biz, mali tablolarımızda grup olarak birkaç şirketten oluşuyoruz. Mali tablolara detaylı olarak bakmak lazım. Yanlış bilgi vermemek adına 'Hangi döviz cinsinde ne kadar tutarımız vardı' bilgisini paylaşmayayım" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki konuşmasında ''Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün'' çağrısı yapmıştı.