BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  DÜNYA

Borsa çöktü sokaklar birbirine girdi!

Borsa ani düşüş gösterince yatırımcılar soluğu sokakta aldı. Polis müdahale edince de ortalık savaş alanına döndü.

Abone ol

Bangladeş'de borsa bir saatten az bir sürede yüzde 9,25 oranında değer kaybedince küçük yatırımcılar polisle çatıştı.

Dakka Borsası'nda DSE Genel Endeksi bir saatten az bir sürede yüzde 9,25 (660 puan) birden düşünce borsada işlemler durduruldu. Bu borsanın 55 yıllık tarihinde bir gündeki en büyük düşüş olarak kaydedildi.

Borsa'nın sözcüsü Şafikül İslam, borsanın yüzde 9,25, düşmesinden sonra düzenleme komisyonunun isteği üzerine alım-satımların askıya alındığını belirtti. Borsadaki bu sert düşüş üzerine başkent Dakka'da küçük yatırımcılar borsa binasının önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Polis protestocu yatırımcılara müdahalede bulundu.

5 BİN KİŞİ SOKAKTA

Polis yetkilisi Azizul Hak, 5 bin kadar yatırımcının borsa binası önündeki caddelerde protesto gösterisi yaptığını, hükümet binalarına zarar veren göstericilere polisin güç kullandığını söyledi.

Yatırımcılardan Arif Muhammed Handker, ''Bugün 3 bin dolar kaybım var. Yatırımlarımın üçte birini kaybettim, 1996'da borsanın çöktüğünü görmüştün ancak, bu ondan daha kötü'' dedi. Başka bir yatırımcı Münirul İslam da, ''Bugün 70 bin dolar kaybettim. Tüm birikimim uçup gitti'' diye konuştu. Geçen yıl yüzde 80 değer kazanan Dakka Borsası, geçen yıl aralık ayında bazen keskin düşüşler göstermişti. Bangladeş'te son yıllarda borsanın yükselmesi yüz binlerce küçük yatırımcının borsaya yönelmesine yol açmıştı.