BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornovalı memurun sözleşme sevinci

KESK Genel Başkanı Sami Evren'in katıldığı törenle imzalanan sözleşmeye göre yüzde 25 zam uygulanacak.

Abone ol

Bornova Belediyesi'nde en düşük memur maaşı bin 900 TL'yi aştı. Başkan Sındır; “Bir canım var. Onu da emekçilerin hakkı için seve seve veririm” dedi.

Bornova Belediyesi ile KESKTüm Bel-Sen arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılmasından sonra imzalar da atıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ndeki törene Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, meclis üyeleri ve memurlar katıldı. Memurlara belediye tarafından verilen ek ödemelerin tümüne yüzde 25 oranında zam yapılacak. Geçen yıl memurlarıyla ilk defa toplu sözleşme imzalayan Bornova Belediyesi'nde bu yıl verilen haklar daha da artırıldı. Memurlara Bornova Belediyesi'nden bir yıldır her ay verilen 400 TL ek ödeme yeni sözleşme ile 500 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca 1 Eylül Dünya Barış Günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Yılbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 1 Mayıs İşçi Bayramı gibi bir yılda verilen beş ikramiye de 400 TL'den 500 TL'ye çıkarıldı. Bunun yanında belediye memurlara aylık 500 TL'lik de yemek çeki de veriyor. Engelli çocuğu bulunan memurlar ada aylık 125 TL'lik ek ödeme yapılacak. Bornova Belediyesi'nin bu ödemeleri ile en düşük memur maaşı bin 900 TL'yi aştı. Yeni sözleşme ile Bornova Belediyesi'nde çalışan memurlara yılda iki tiyatro bir de sinema bileti de verilecek.
Emeğin hakkına 'şu kadardır' demenin mümkün olmadığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; “Ben de yıllarca emek mücadelesi içinde bulundum. Eğitim-Sen içinde mücadele ettim. İnsanın sosyal yaşam ile ilgili görüşleri makamı değişince değişmemeli. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi emek mücadelesinin içinde olacağım. Geçen yıl ilk defa bu sözleşmeyi imzalarken, bana 'zimmet' çıkar dediler. Hiç düşünmedim. Çünkü sahip olduğum, kaybedeceğim maddi bir değer yok. Bir canım var. Onu da alırlarsa alsınlar. Emek mücadelesi için veririm” dedi.

“TÜRKİYE'YE ÖRNEK SÖZLEŞME”

KESK Genel Başkanı Sami Evren de Bornova Belediyesi'nde tüm Türkiye'ye örnek olacak bir sözleşme imzalandığını belirterek şöyle konuştu: “Bornova Belediyesi'nde maddi getirilerinin yanı sıra sosyal içeriği olan ileri demokrasilerde görülen bir sözleşme imzaladık. Böyle bir sözleşmeye imza atan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a çok teşekkür ediyoruz. Emekçiden yana koyduğu tavırdan dolayı kendisini takdir ediyoruz. Demokratik olmayan ülkelerde emekçi kesim haklarını alamaz. Bu yüzden toplum bütün örgütleri kesimleri demokrasinin gereği siyaseti etkileyip geliştirecektir. Bizi ideolojik sendikacılık yapmakla suçlayanlar var. Evet KESK ideolojik bir sendikadır. Üyelerinin lehine ve çıkarlarını gözeten ideolojisi vardır.”

Geçen yıl da Bornova Belediyesi'nde Türkiye'ye örnek bir sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, “Biz tüm Türkiye'ye Bornova'da yaptığımız sözleşmeyi örnek gösterdik. Bu yıl imzaladığımız toplu sözleşmeye daha da güzel maddeler eklendi. Emekçilere bakışı ve duyarlılığı nedeniyle Başkan Sındır'a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.