BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  GÜNCEL

Bonzai Facebook'tan satılıyor şok iddia

Sokakları saran Bonzai isimli uyuşturucunun Facebook üzerinden satıldığı iddiası CHP'li Milletvekili Hilal Kaplan'dan geldi.

Abone ol

CHP Kocaeli Milletvekili Dr. Mehmet Hilal KAPLAN’ bonzai adlı sentetik uyuşturucu ile ilgili meclise verdiği araştırma önergesinde, Uyuşturucu kartellerinin ülke sınırlarımızdan bu kadar rahat geçirdiği uyuşturucu maddeleri, internet üzerinden rahat bir şekilde satılmakta, bu sayede büyük kitlelere ulaşmaktadır dedi.

Kaplan; ‘’Sokaklarda yaygın bir şekilde kullanılan ‘’bonzai’’ adlı sentetik uyuşturucu (Bonz, rüya, Bombay mavisi, spice, jamaican gibi) takma isimlerle anıldığını söyledi.

Satışının internet üzerinden yapıldığı bu maddelere ulaşmanın bu kadar kolay olması, özellikle gençler arasında hızlı bir şekilde yayılmasına sebep olmaktadır diyen kaplan; Siparişi, gençlerin kolay ulaşabileceği şekilde internetten ‘’facebook’’ gibi sosyal ağlar üzerinden satılan bu uyuşturucular, kargo aracılığıyla yollanmakta hatta elden teslim edilmektedir.

Sahip olmanın bu kadar rahat ve kolay olduğu bu uyuşturucuya 5 TL karşılı herkes ulaşa bilmekte, kullanımı da 10 yaşından küçük çocuklar kadar inmektedir.

Diğer birçok ile nazaran Marmara/Kocaeli Bölgesinde bu tip uyuşturucu madde kullanımının daha fazla olmasının altında yatan sebeplerin başında bu bölgenin, Ortadoğu’dan, Avrupa’ya giden ve Avrupa’dan, Ortadoğu’ya geçen uyuşturucunun güzergâhı olarak kullanılmasıdır.’’ dedi.