BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Bonomo'nun neden kadın dansçışı yok!

Eurovision Şarkı Yarışması’nda finale kalma hakkını kazanan Can Bonomo, basın toplantısı yaptı

Abone ol

Eurovision Şarkı Yarışması’nda finale kalma hakkını kazanan Can Bonomo, grup için “çok maço” diyenlerin arkadaki deniz kızlarına bakmasını istedi. Azerbaycan’da çok ilgi gördüğünü belirten Bonomo, “Eğer başarılı olamazsam Bakü'de kalırım, keyfim burada çok yerinde” dedi.

Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması yarı finalinde Türkiye'yi, ''Love Me Back'' adlı şarkısıyla temsil eden Can Bonomo, finallere kalmaya hak kazandı.Bonomo, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Finale kalan 10 ülke arasında en sonuncu olarak Türkiye’nin adının açıklamasının ekran karşısında olanlar kadar kendilerini de gerdiğini belirten Bonomo, “Ama çok heyecanlı ve çok mutlu bir haber geldi, çok mutluyuz. Umarız finalde de ülkemizi sevindirecek bir haberle döneriz” dedi.

PERFORMANSIMIZI 2-3’E KATLAYABİLİRSEK
Finalde daha iyi bir performans sergilemek istediklerini ifade eden Türkiye temsilcisi Bonomo, “Yarı finalde çıkardığımız işi 2-3’e katlayarak sahneye koymaya çalışacağız. Umarız başarılı oluruz. Ağabeylerimiz, ablalarımızı sağ olsunlar bize destek oluyorlar. Azerbaycan’da olmak bize mutluluk veriyor” diye konuştu.

YÜKSEK BEKLENTİNİN ALEMİ YOK
Azerbaycan basını ve seyirciler tarafından birinci durumda olduklarını vurgulayan Bonomo, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama tabii bu bir şey ifade eder mi etmez mi bilmiyorum. Umarız ediyordur. Ama çok yüksek beklenti yaratmanın da alemi yok. Biz yarı finali geçtiğimiz için çok mutluyuz, inşallah finalde de iddialı bir sonuçla döneriz.

TÜRKLER KİME OY VERSİN?
Can Bonomo, Türk vatandaşlarını oy vermeleri konusunda yönlendirmek istemediğini söyledi.

Bonomo, “25 yaşında çok genç bir sanatçıyım. Henüz kariyerimin çok başında biri olarak naçizane yorumlar yapabilirim. Herkes kendi kulağına güvensin, hangi müziği yakın görüyorsa ona oy versin” diye konuştu.

ÇOK ERKEK VAR DİYEN DENİZ KIZLARINA BAKSIN
Yarı finaldeki gösterinin “çok maço olduğu” yönündeki eleştirileri de değerlendiren Bonomo, şunları söyledi: “Ne yapalım yani, 5 erkeğiz. Bir denizci hikayesi anlatıyoruz, gemide de kadın uğursuzluktur biliyorsunuz. Ama arkadaki görsellerde çok güzel deniz kızlarımız var. Eğer çok erkek var diyen varsa bize bakmasın arkaya baksınlar."

BAŞARILI OLAMAZSAM BURADA KALIRIM
Azerbaycan gerçekten çok güzel bir iş çıkarmış, bize de çok iyi bakıyorlar. Kardeş ülkemizde kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Gerçekten çok büyük bir destek görüyoruz. Eğer ola ki finallerde çok güzel bir başarı getiremezsem Bakü’de kalacağım. Daha dönmem, keyfim burada çok yerinde.”

DER SPIEGEL'DEN CAN BONOMO'YA ÖVGÜ

57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ikinci yarı finalde, "Love Me Back" şarkısıyla finale yükselen Can Bonomo'ya Alman Der Spiegel dergisi övgü yağdırdı. "Sıradanlar ve bir egzotik" başlıklı haberde, Bonomo'nun Türk pop müziğinin unsurlarını, Eurovision Şarkı Yarışması'nın "mizahi" geleneğiyle birleştirerek bir adım öne çıktığı belirtildi. Can Bonomo'nun arkasında kirli sakal ve pelerinleriyle erkek dansçıların yer aldığı belirtilerek, dansın ve yapılan kareografinin şarkını sözleriyle uyumlu olduğu vurgulandı. Haberde Can Bonomo'nun şarkısı ve kareografi için "çok hoş olmuş" yorumunda bulunuldu.

Oylama sonucu 10 ülke 26 Mayıs'ta yapılacak olan 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finaline hak kazandı.

İşte o ülkeler; Litvanya, Bosna Hersek, Sırbistan, Ukrayna, İsveç, Makedonya, Norveç, Estonya, Malta, Türkiye

57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 26 Mayıs'ta yapılacak finalinde 1 ve 2. yarı finalden katılacak 10'ar ülke ile finale doğrudan katılan İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve evsahibi Azerbaycan temsilcileri sahne alacak.

YA ALTIN BİLETİ YA DA İSTANBUL'A DÖNÜŞ BİLETİ ALACAKTIM

Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci grubundan finale çıkmaya hak kazanan ülke temsilcileri için basın toplantısı düzenlendi.

Hazar kıyısındaki Crystal Hall'da yapılan ve içlerinde Türkiye'yi, “Love Me Back” adlı şarkısıyla temsil eden Can Bonomo'nun da bulunduğu 18 ülke
temsilcisinin sahne aldığı ikinci yarı finalisti 10 ülke temsilcisi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ülke temsilcileri finale kalmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, izleyicilere teşekkürlerini iletti. Sanatçılar konuşmalarında, yarışmada çok yetenekli ve güçlü sese sahip şarkıcıların bulunduğunu belirterek, adayların ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Toplantıyı, 1956 yılında yapılan ilk Eurovision'un galibi İsviçre'li Lys Assia da izledi.

Can Bonomo kardeş ülke Bakü'de olduğu için şanslı ve mutlu olduğunu belirterek, “Sona kaldığımda ya altın bileti ya da İstanbul'a dönüş biletini alacaktım” diye konuştu.

Kura çekiminde Malta temsilcisinin isteği üzerine onun da kurasını çeken Bonomo, 21 numaralı zarfı Malta için, Türkiye için ise 18'i çekti.

57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 26 Mayıs'ta yapılacak finalinde ülkelerin sahne alacakları sıra şöyle:
1.İngiltere, 2.Macaristan, 3.Arnavutluk, 4.Litvanya, 5.Bosna-Hersek, 6.Rusya, 7.İzlanda, 8.Kıbrıs Rum Kesimi, 9.Fransa, 10.İtalya, 11.Estonya, 12.Norveç, 13.Azerbaycan, 14.Romanya, 15.Danimarka, 16.Yunanistan, 17.İsveç, 18. Türkiye, 19.İspanya, 20.Almanya, 21.Malta, 22.Makedonya Cumhuriyeti, 23.İrlanda, 24.Sırbistan, 25.Ukrayna, 26.Moldova.

CAN BONOMO'DAN TEŞEKKÜR MEKTUBU

Yarı final öncesinde son provasını yapan Can Bonomo, twitter sayfasına kendi el yazısıyla yazdığı mektubunu yayınladı. Herkese teşekkür eden Bonomo '25 yaşında olmak kolay değil' dedi. İşte Can Bonomo'nun o mektubu;

"Merhaba,

Yarı finalden önceki son provamızı az önce gerçekleştirdik. Epey de güzel geçti. Bugüne kadar bizlere destek olan herkese teşekkür etmek istedim. Ne yalan söyleyeyim kolay geçmedi. Çünkü 25 yaşında olmak kolay değil. Söz yazmak, müzik yapmak kolay değil. Bunu insanların beğenisine sunmak, büyümeye çalışmak, bir şeyler yaratmaya çalışmak mesela kolay değil. Bunu bizler için dayanabilir hale getiren bir kitle oluştu, artıyorlar da. İşe bu teşekkür onlara. Adım gibi eminim ki sonuç ne olursa olsun, onlar yine bizlerle olmaya devam edecektir. Gerisi de hava civa.

Ben elimden gelenin en iyisini yapıp ülkemi gururlandırmak için çalışmaya devam edeceğim. Bu yolda emeği geçen herkese bin teşekkür.

Biz Bakü'deyiz yurttaşlar!

Siz neredesiniz?
Can Bonomo"

16750814.jpg

DÜNYA BİZİ KONUŞTU

Dün gece Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı yarışmasının ikinci yarı final elemeleri sürerken Türkiye, Twitter'da dünya sıralamasında ilk beşe girdi. EurovisionTRT'nin twitter sayfasından paylaştığı fotoğrafta "Dünya sıralamasının ilk beşine Türkiye ve Can Bonomo’yu sokan herkese teşekkür ederiz." denildi.