BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

Bombayı emniyetçi patlattı Ejder kod adlı Rahmi Koç'tu ve...

ESki Emniyet Genel Müdür yardımcısı Emin Arslan'dan gelen Rahmi Koç iddiası bomba. FETÖ ona kod isim olarak 'Ejder'i vermiş. Ve sırada tutuklanması varmış.

Abone ol

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda arka arkaya bombalar patlattı. Emin Arslan'ın flaş iddiası ise ünlü işadamı Rahmi Koç ile ilgili oldu.

Arslan, 'Rahmi Koç, Ergenekon operasyonunda FETÖ'nün 'Ejder' kod adlı kişisiydi. Örgüt, operasyon kapsamında Koç'un tutuklanması için hazırlıklar yapıyorlardı' dedi.

Meclis darbeyi araştırma komisyonu flaş isimleri dinlemeye devam ediyor. Son olarak komisyonda Emniyetin kritik isimlerinden Emin Arslan dinlendi.

KOD ADI EJDERDİ VE...

İşte Emin Arslan'ın komisyonda anlattıkları;rahmi koç

-"Rahmi Koç, Ergenekon operasyonunda FETÖ'nün 'Ejder' kod adlı kişisiydi. Örgüt, operasyon kapsamında Koç'un tutuklanması için hazırlıklar yapıyorlardı. Bir problemi olanların çözüm yeri Fetullah Gülen'in yüksek yargısıydı. 

AZİZ YILDIRIM'A YAPTILAR ÇÜNKÜ...
-Futbol dünyasını ele geçirmek istemelerine, orada dirayetli bir kişi görmek istememeleri dolayısıyla Aziz Yıldırım'ı hedef seçtiler. Yoksa Aziz Yıldırım, 'Çatladıkapı Spor Kulübü' başkanı olsaydı operasyon ona yapılacaktı, o kulübe yapılacaktı."

BUNLAR KATİLLER SÜRÜSÜ

İDRİS NAİM ŞAHİN DÖNEMİNDE YÜZDE 80'İ... -İdris Naim Şahin döneminde emniyet müdürlüklerinin yüzde 80'i, istihbarat ve KOM dairelerinin tamamı bu örgütün kontrolüne girmişti. Hatta 2009 yılından sonra yine Fetullahçı bir kadroda daire başkanıysa, kilit görevde biri bile olsa verilen görevi yerine getirmeyecekse görevden uzaklaştırılırdı. Tam tetikçi olanlar göreve getirildi."

"Bu katiller sürüsünün, 15 Temmuz teşebbüsünün kukla bile olsa Fetullah Gülen, bugünkü adıyla FETÖ tarafından yapıldığından hiçbir tereddütüm yok." diyen Arslan, şöyle devam etti:

-"Başka mizansen, başka senaryolarla bu darbe girişimine kılıf arayanlar ya akıl sağlığından yoksun ya da FETÖ'nün kripto elemanları ya da FETÖ'nün bu önleme dinlemeleriyle elde ettiği bilgiler doğrultusunda şantajla kullandığı kişilerdir.

HALA TEHDİT EDİYORLAR

-Bu dinleme arşivi yurt dışına çıkmıştır. Ben hala çok sayıda siyasetçinin, gazetecinin, bürokratın hala bu şantajlarla kullanıldığına ve yönlendirildiğine inanıyorum.

BUNLARIN İTİRAFLARI BİLE KUŞKULU

-İtiraflara bile kuşku ile yaklaşıyorum. Rahmetli İzzet Sezgin Şener bunların itiraflarında bile bir planlarının olduğunu belirtmiştir. Somut olgulara bakılması lazım."

DARBE BAŞARILI OLSAYDI KİM BAŞBAKAN OLACAKTI?
- "Darbe başarılı olsaydı, bu darbeden sonra başbakan olacak, kilit noktalara gelecek kişileri belliydi. Bu mücadele 2013'ten itibaren Cumhurbaşkanının şahsında gitmiştir. Önümüzdeki süreçte bu yapının bir siyasi kadrosunun olduğunu da hep birlikte göreceğiz."

DENİZ KUVVETLERİNİ BİTİRDİLER

-Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını bir inceleyin... Bu operasyonlardan önce bizim deniz kuvvetlerimiz Malta ile Girit Adasında havada ikmal yöntemiyle tatbikat yapabiliyordu. Bugün bütün o yapı o operasyonlarla dağıtıldı. Bunu Fetullah Gülen yaptı. Fetullah Gülen uluslararası örgütlerin bir maşasıydı ve istenilen ölçüde yönlendirildi." dedi.

EMNİYETE ÖZEL SINIFLA GİRDİLER

-1987 yılında özel sınıf uygulaması başlatıldı. Polislikle hiç ilgisi olmayan birimlerden alınan kişiler 8 aylık eğitimden sonra teşkilata girdiler. Bunların içinden istisna olarak çok kaliteli arkadaşlar çıktı. Ama Fetullahçı kadroların emniyete yerleşmesi bu özel sınıf uygulamasıyla oldu."

NEDEN FETÖ'NÜN HEDEFİ OLDU

Arslan, 2003 yılı terfi döneminde örgüt üyelerinin bulunduğu listeye muhalefet şerhi koyması nedeniyle hedefe konulduğunu, 2005 yılında ise çeşitli nedenlerden dolayı görevden alındığını söyledi. Danıştay kararıyla göreve döndüğünü aktaran Arslan, "Suç işlemediğim sürece bir daha genel müdür muavinliğinden alınamazdım ama nasıl olduysa 6 ay sonra bir uyuşturucu örgütüne monte edildim. Bu yargılamanın sonucunda ise ilgili yasa gereği beraat ettim." dedi.

ÖRGÜT ÜYESİ YAPIP DİNLEDİLER

Örgüt üyelerinin hukuksuz dinlemelerinde birçok isim gibi kendisinin listede yer aldığını belirten Arslan, "Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olduğum 2008 yılında bunlar tarafından İBDA-C üyesi olduğum gerekçesiyle, 2009 yılında ise Hizbullah üyesi olarak dinlenmişim. 2009 yılının sonunda ise uyuşturucu kaçakçısı olmuşum ama hakkımda bir dinleme kararı yok. Örgütün İstanbul ayağında bulunan Zekeriya Öz, Ergenekon ve Oda Tv'den beni hem dinleme hem takip etme kararı vermiş. Böyle bir zulüm sürecini yaşayan kişiyim." diye konuştu.