BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Bombalı saldırının hedefi belli

İstanbul Sütlüce'de meydana gelen bombalı saldırı sonrası MÜSİAD'tan ilk açıklama geldi: Hedef belli!

Abone ol

İstanbul Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası ve MÜSİAD Genel Merkezi'nin yakınındaki Çevik Kuvvet otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda aralarında polislerinde  bulunduğ 10 kişi yaralandı.

Olayın birinci elden tanıdığı olan MÜSİAD Basın Danışmanı Sadi Dinleyici, saldırının Çevik Kuvvet ekiplerinin nöbet değişimi saatine denk getirildiğine dikkat çekti ve ekledi:

Hedef belli!

İŞTE MÜSİAD'TAN GELEN İLK AÇIKLAMA...


"TALEPLERİN YERİNE GETİRİLME YÖNTEMİ TERÖR OLAMAZ"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, hiçbir zaman taleplerin yerine getirilme yöntemi, şekli, usulünün terör olmadığını belirterek, ''Sonuçta olmamalıdır da... Bunlarla şimdiye kadar bir şey elde edilemedi. Bundan sonra de elde edilemez'' dedi.

Vardan, Türk-Türkmen İş Forumu öncesinde gazetecilerin Sütlüce'de MÜSİAD Genel Merkezi'nin de olduğu bölgedeki patlamayla ilgili sorularını yanıtladı.

Patlamanın MÜSİAD Genel Merkezi'nin yaklaşık 100 metre gerisinde yaşandığını ifade eden Vardan, sabah MÜSİAD'da Yönetim Kurulu Toplantısı'nı yaptıklarını, 08.55 civarında iki ciddi patlamayla irkildiklerini ve bayağı sarsıntı olduğunu söyledi.

DEPREM OLDUĞUNU ZANNETTİK

Patlama sonrasında toplantıya katılan bazı kişilerin deprem olduğunu zannettiğini anlatan Vardan, şöyle devam etti:

''Dışarda çevik kuvvet aracına yönelik bir patlama olduğunu gördük. Duyduğumuza, öğrendiğimize göre motosiklet üzerine yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılmasıyla oluşan bir hadise. Maddi hasar var. Can kaybı olmaması, en büyük tesellimiz. Maalesef güvenlik kuvvetlerinde yaralanmalar oldu. Onlara sağlık ekipleri gelinceye kadar MÜSİAD bünyesinde elimizden geldiği kadar ilk müdahaleyi yapmaya çalıştık. İstanbul'un merkezi denilebilecek bir yerde böyle bir hadisenin yaşanmış olması üzücü.

Bizle alakalı bir hadise yok. Mevki olarak bizim orada oluştu. Her yerde olabilir. İnsanların daha kalabalık olduğu yerlerde de böyle şeyler olabilir. Dileğimiz, böyle hadiseleri hiç görmeyelim.''

TEHDİT BİZE KARŞI DEĞİL

Koruma talebinde bulunup bulunmayacakları sorusunu ise Vardan, şöyle yanıtladı:

''Kime karşı? Tehdit, bize karşı değil. Aslında hiç korunmaya da gerek olmadan bizim ülkemizde huzur ve refah içinde yaşıyor olmamız lazım. Biz buna layığız. Bakın dünyadaki, dışardaki olaylara... Buradaki huzur, çalışma ortamı, hatta ekonomik gelişme hangi ülkede var? İnsanların oturup ciddi olarak düşünmesi lazım. Sorunlar varsa bunlar oturulur, ciddi konuşularak çözülmeye çalışılabilir. Bunların çözüm yeri hiçbir zaman terörist saldırılar değildir. Tabii ki insanların farklı algılamaları, farklı talepleri olabilir. İnsan olmanın gereğidir bu. Ama hiçbir zaman taleplerin yerine getirilme yöntemi, şekli, usulü terör değildir. Sonuçta olmamalıdır da... Bunlarla şimdiye kadar bir şey elde edilemedi. Bundan sonra de elde edilemez.''