BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  GÜNCEL

Bomba teklif! Cumhurbaşkanı Başdanışmanı 'genel af' önerdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut, sicil affı, mali af ve genel af çıkarılamasını teklif etti...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut, Başkanlık Başlangıcı olarak bir sicil affı ve genel af önerdi. Bulut, “Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve “her vatandaşı” suçsuz Kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim” dedi.
Star gazetesindeki köşesine “Büyük barış… Pax Presidenta…” atan Yiğit Bulut'un bazı önerileri dikkat çekti..

SİCİLLERİ SİLELİM... “Başkanlık sistemine geçerken, “YENİ BİR TÜRKİYE-YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ” kavramını hayata geçirelim ve SİCİL kayıtlarını sıfırlayalım” diyen Yiğit Bulut, “Bazı suçlar hariç tutulmak şartıyla, her vatandaşın “yeni başlamış” bir sicili olsun. Kredi sicillerini de bu temizlenme kapsamına dahil edelim” ifadelerini kullandı. 

MALİ SİCİLLERİ SIFIRLAYALIM... Başkanlık sistemine geçişle birlikte “Mali Sicilleri”in de sıfırlanmasını öneren Yiğit Bulut, “DEVLET-Vatandaş arasında 'alacak-verecek' kalmasın! Vergi borçlarını geçişe kadar yeniden yapılandırıp BAŞKANLIK BAŞLANGICI sonrası eldeki imkanlar sıfırlayalım” dedi.

GENEL AF ÇIKARALIM... Son öneri olarak “genel af” isteyen Yiğit Bulut şu ifadeleri kullandı: “Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve 'her vatandaşı' suçsuz kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim.”