BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  GÜNCEL

Bomba iddia! Yalçın Topçu'dan istifa resti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine geçen pazar günü Yıldırım Ak getirildi. Ak’ın getirilme sürecinde kriz çıktığı ve Bakan Yalçın Topçu’nun ‘Ak gelmezse istifa ederim’ dediği iddia edildi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine Avukat Yıldırım Ak getirildi. Ak’ın atanma işlemini 3 Ekim 2015 tarihinde Bakan Yalçın Topçu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı.

Karar 4 Ekim 2015 pazar günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanır yayımlanmaz ise bakanlığın internet sitesinde hem ‘atama kararnamesi’ hem de Bakan Topçu ile Yardımcısı Ak’ın yan yana çekilmiş fotoğrafları yayımlandı.

İSTİFA İDDİASI

Haftasonu yapılan atama ve bakanlık sitesinde yayımlanan fotoğraflar dikkat çekerken en çarpıcı iddia ise Turizim gazetesinden geldi. Gazete, bakanlık içindeki üst düzey bürokratlardan bilgi alarak yayımladığı haberde Ak’ın atamasının krize neden olduğu iddia edildi.

İddialara göre Topçu göreve geldikten sonra yardımcı olarak Ak’ın atanmasını istedi. Ancak bakanlık yetkilileri ‘seçim hükümeti’nin süresinin kısıtlığı olduğu söyleyerek karşı çıktı. Bu durum bakanlıkta gerilime neden oldu. Hatta bakan yardımcısı için asma katında hazırlanan oda için tartışma bile çıktı. Yaşananlar üzerine Bakan Topçu, istediği atamanının yapılmaması halinde istifa edeceğini söyledi. Olay bu noktaya gelince de hızla bakanın teklifi, başbakanın ve cumhurbaşkanının onayı ile hazırlanan üçlü kararname imzalandı. Cumartesi günü imzalanan üçlü kararname, tatil günü olmasına karşın pazar günkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

TOPÇU'NUN ÜLKÜDAŞI

Bakanlık listesinde Bakan Yardımcısı Ak hakkında ise bu bilgiler paylaşıldı: “Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile 1980 öncesi Ülkü Ocaklarında çeşitli görevlerde bulunan Yıldırım Ak, lise yıllarından itibaren cemiyet hareketleri ve siyasetin içerisinde yer aldı. Milliyetçi Çalışma Partisi il ve ilçe teşkilatlarında Bakan Yalçın Topçu ile birlikte çalışan Yıldırım Ak, 1993 yılında kurulan Büyük Birlik Partisinin Kurucular Kurulu Üyeliğini de yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler alan 1956 Yozgat doğumlu Ak, tüm eğitim yaşamını Ankara’da tamamlayarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yaklaşık 25 yıl kendi hukuk bürosunda serbest avukatlık yapan Yıldırım Ak evli ve 3 çocuk babasıdır.”