BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

Bomba iddia! CHP ve İYİ Parti istemese de 'üst irade' ittifak yaptıracak..

Partiler Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere odaklanırken, AK Parti ile MHP arasındaki ittifakla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek... İYİ parti ve CHP istemese de onlara 'millet ittifakı'nı yaptıran irade yerelde ittifak için harekete geçti.

Abone ol

24 Haziran seçimlerinde hayata geçen cumhur ittifakı ve millet ittifakı bloğu yerel seçimde de sahnede olacak mı? Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP ile İYİ Parti'nin istemeselerde ittifak yapmak zorunda kalacaklarını çünkü onları 24 Haziran öncesi biraraya getiren iradenin yeniden harekete geçtiğini iddia etti. 

O İRADE ÇALIŞMALARA BAŞLADI... "24 Haziran seçimlerinden sonra çalkantılı bir döneme giren İYİ Parti’de CHP ile yapılan ittifakın partiye zarar verdiği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı" hatırlatması yapan Abdülkadir Selvi, "Ama 24 Haziran seçimlerinde sıfır baraj ittifakını gerçekleştiren irade çalışmalara başladı" ifadelerini kullandı. 

MUHALEFET MUHALEFETE BIRAKILMAYACAK KADAR CİDDİ İŞ... "Muhalefet, muhalefet partilerine bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Hele söz konusu Erdoğan’la mücadele olunca" diyen Selvi yazısına şöyle devam etti:"İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ilçe ve büyükşehir belediyle başkanlıklarının CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında paylaşılması için hazırlık yapılıyor."

AK PARTİ MHP DESTEĞİ İLE BİRLİKTE KÜRT OYLARINI HEDEFLİYOR... "İttifakın merkezinde İstanbul yer alıyor. Hedef İstanbul’u AK Parti’den almak" diyen Selvi, "Yerel seçimlerin İstanbul savaşına sahne olacağı bir gerçek. AK Parti de İstanbul ve Ankara’yı kaybetmemek için MHP’nin desteğine ihtiyaç duyuyor. AK Parti İstanbul’da MHP’nin desteğini alırken Kürt oylarını da kazanmayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.