BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

Bomba Hulusi Akar iddiası! Abdullah Gül'ün eniştesi açıkladı...

Genelkurmay Başakın Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la, Abdullah Gül'e gittiği ve Gül'ü adaylıktan vazgeçirmek için konuştukları iddiasıyla ilgili bomba bir iddia gündeme geldi. İddianın sahibi Gül'ün eniştesi eski AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu. Peki o iddia ne?..

Abone ol

ABDULLAH Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı kadar Abdullah Gül'e Genelkurmay Başakın Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı ziyaret de gündem olmuştu. Hulusi Akar bu iddiayı şimdiye kadar yalanlamazken, o ziyaretle ilgili Abdullah Gül'ün eniştesi eski AK Parti milletvekili Mehmet Tekelioğlu'ndan bomba bir iddia geldi. Tekelioğlu, Akar ve Kalın'ın 3 saat boyunca Gül'ün yanında kaldıklarını açıkladı. 

ANKETLER SONRASI MI GETTİLER?.. Abdullah Gül'ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu, Fehmi Koru'ya ait 'Ocak Medya'daki yazısında, ziyaretin doğru olduğunu belirtip, ayrıntılar verdi. Tekelioğlu, "İbrahim Kalın ile Hulusi Akar’ın ve daha başkalarının Abdullah Bey’i ziyaretleriyle bu anket sonuçlarını ilişkilendirenler var ama dayanakları nedir, bilmiyorum" dedi.

3 SAAT GÜL'Ü DİNLEMEK ZORUNDA KALDILAR... Mehmet Tekelioğlu, "Abdullah Bey’in yakın çevresinden sızan bilgiler Kalın ve Akar’ın üç saate yakın Abdullah Bey’i dinlemek zorunda kaldıkları şeklinde..." diyerek o ziyareti kesin bir dille doğrulamış oldu. Tekelioğlu'nun Gül'ün yakın çalışma ekibinden olduğu biliniyor. 

AK PARTİ NE DEMİŞTİ?.. Genelkurmay Başkanı Akar'ın Abdullah Gül'e gidip cumhurbaşkanı adaylığı konusunda baskı yaptığı iddiaları üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Genelkurmay başkanıyla görüştüğü için aday olmuyorsa hiç olmasın" demişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Bu bir askeri vesayet girişimidir. Askerler kullanılarak sarayın vesayeti demokrasininin üzerine dikilmek istenmektedir. Demokrasi üzerinde vesayet varsa, o ülkede demokrasi yoktur. 28 Şubat’ta olanları hepimiz biliyoruz, baskıları biliyoruz, siyasi otoriteye yapılan baskıları çok iyi biliyoruz" diye tepki göstermişti.