BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  SEÇİM

Bomba erken seçim kulisi tarihi bile belli!

Habertürk gazetesi yazarı Abdi Karagözoğlu, siyaset kulislerinde Nisan 2015'te erken seçim olabileceğini yazdı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajına ilişkin vereceği karar Ankara'daki siyaset kulislerini karıştırdı.

Bu günlerde kulislerde konuşulan tek konu ise AK Parti'nin sürpriz bir 'erken seçim' kararı alacağı yönünde.

Kulislerde konuşulanları bugünkü köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Abdi Karagözoğlu, erken seçim iddialarının AK Parti MYK toplantısı sonrası yalanlanmış olmasına karşın iktidarın aldığı son kararların erken seçim sinyali niteliğinde olduğunu yazdı.

Yazısına, "Futbol kulüplerinde ne zaman "Biz hocamızın arkasındayız" demeçlerine başlansa, kısa süre içinde teknik direktör değişikliği yaşanır. Veya, "Biz o futbolcuyla ilgilenmiyoruz, basın bunu nereden çıkardı" açıklamalarının hemen ardından o futbolcuya imza attırılır" benzetmesiyle başlayan Karagözoğlu, 

"Futbolumuzdaki bu modayı son dönemde AK Parti'yi yönetenler de benimsedi" dedi ve şunları yazdı:

"Örneğin, "Bu bedelli askerlik nereden çıktı" söylemlerinin hemen ardından bedelli askerlik ilan edilmişti. (Örnekleri çoğaltmak mümkün) Şimdi de Ankara kulislerinde genel seçimlerin Nisan ayında yapılması için çalışma başlatıldığı konuşuluyor.

AK Parti MYK toplantısında tartışılan bu konu için, "Nereden çıkıyor bunlar" şeklinde açıklama yapılsa da..
Anayasa Mahkemesi'nden barajı düşürülme gibi kararın çıkma ihtimali üzerine ilk seçimde uygulanmasının önüne geçmenin tek yolunun Nisan'da sandığa gitmek olduğu görüşü giderek ağırlık kazanıyor.

Ayrıca, AK Parti tüm yurtta ilçe kongrelerini bitirmek üzere. İl kongreleri de ay sonuna kadar tamamlanacak ve teşkilat 81 il, 958 ilçe ve 1394 yerleşim biriminde seçim çalışmalarına resmen başlayabilecek.

İKİ NEDEN DAHA VAR!

Genel seçimlerin erkene alınma ihtimalini kuvvetlendirecek iki neden daha var.

Birincisi, CHP'nin milletvekili adaylarını daha ön seçim ile mi belirleyeceğini tartışıyor olması.. İkincisi de MHP'nin kongreler sürecine bile yeni başlayacak olması.

Yani rakipler hazır değil.

"Hiç gündemimizde yok"
açıklamaları arasında her an seçimler erkene alındı kararı çıkabilir. Sakın "gündemimizde yoktu" falan demeyin.

AK PARTİ GÖZÜNÜ MANİSA'YA DİKTİ

Karagözoğlu, yazısının ikinci bölümünde ise AK Parti'nin Manisa Milletvekili adaylarına ilişkin isimleri yazdı.

Geçen hafta AK Parti'nin İzmir'deki milletvekilliği aday adaylarından bahsetmiştim. Tünelin bitirilmesi ile adeta İzmir'in ikinci bir metropolü haline gelecek olan Manisa siyaseti de son dönemde hareketli günler yaşıyor.

Hüseyin Tanrıverdi üç dönem kuralına takılıyor. Dolayısıyla aday olamayacak.
Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı yapan milletvekili Recai Berber'in de İstanbul'dan aday gösterilmesi gündemde. AK Parti kulislerine göre vekillerden Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ'dan ancak birinin şansı var.

Manisa'ya güçlü bir liste hazırlamak isteyen AK Parti'nin milletvekilliği listesi için İl Başkanı Murat Baybatur, MÜSİAD Başkanı Abdullah Tekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, parti yöneticisi Orkun Şıkdaşlı ve Turgutlu'nun eski Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın ismi ön plana çıkıyor.
Ayrıca Başbakan Davutoğlu'nun daha güçlü bir liste için sürpriz bir işadamını listeye alabileceği, vekillik için Keskin Keskinoğlu'na da teklif götüreceği kulislerde konuşuluyor.

Görünen o ki geçtiğimiz dönemde Manisa'daki 10 vekilin 5'ini alan AK Parti, bu sayıyı artırmakta kararlı.